fbpx

לזנייה תרד ושמנת רולס

22 מאי 2023 מאת עדי קלינגהופר

לזנייה תרד ושמנת רולס ( תבנית 25*35):

 

1 חבילת בצק פסטה תרד של מעדנות

 

למילוי גבינה ותרד:

100 גרם תרד טרי קצוץ

300 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם פרמזן מגורד

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לרוטב שמנת:

1.5 כוסות שמנת מתוקה

2 כפות קמח

100 גרם פרמזן מגורד

מלח

פלפל שחור גרוס

 

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

תרד טרי קצוץ

פרמזן לקישוט

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות, טורבו.

 

מכינים את המלית – בקערה מניחים גבינת ריקוטה, תרד, פרמזן, מלח ופלפל , מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה.

 

מכינים את הרוטב – בקערה מניחים שמנת , קמח, פרמזן , מלח ופלפל, טורפים היטב עד קבלת רוטב ללא גושים ( תבדקו שאין גושי קמח ).

מוזגים 1/4 כוס מהרוטב בתחתית התבנית שבה נאפה את הלזנייה.

 

ממשיכים להרכבה – פורסים את בצק הפסטה על משטח מקומח מעט כדי למנוע הידבקות.

חותכים על ידי גלגלת את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס"מ.

על כל רצועה של בצק מניחים כף או 2 כפות מהמלית ומשטחים לאורך כל רצועת הבצק.

לאחר מכן מגלגלים את הרצועות לרולים , מניחים את הרולים בתבנית , מעל רוטב השמנת. מניחים את הרולים צפופים- צמודים אחד לשני.

מוזגים את רוטב השמנת מעל הבצק, אפשר בעזרת כף להניח מעל כל רול בצק.

מעל רוטב השמנת מפזרים מעט תרד קצוץ ומוצרלה בנדיבות.

מכניסים לאפייה כחצי שעה או עד הזהבה מלאה, מוציאים לצינון קל, מגרדים מעל מעט פרמזן ומגישים כשזה עוד חם.

 

 

[js-disqus]