fbpx

שושני שמרים עם נוטלה

24 יוני 2021 מאת עדי קלינגהופר

שושני שמרים עם נוטלה ( 16 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

470 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

למילוי:

צנצנת נוטלה ( 350 גרם )

 

מי סוכר להברשה:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים לעיצוב השושנים:

מחממים מעט את הנוטלה כדי שתהיה נוחה למריחה.

מרדדים ( על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את ממרח הנוטלה על שטח כל המלבן.

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ). מעבירים בזהירות את הבצק לנייר אפייה, מניחים מעל מגש יציב ומכניסים להקפאה כ- 20 דקות כדי שיהיה נוח יותר לרידוד.

 

מוציאים את הבצק מהקפאה , מניחים מעל משטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ ( אל תפחדו לקמח כל הזמן כדי שהבצק לא ידבק ).

את הבצק פורסים ל- 16 פסים, כל פס בצק מגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים במרווחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

לאחר התפחה מכניסים את השושנים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

בינתיים מכינים את הסירופ סוכר: בקלחת קטנה מרתיחים סוכר ומים ומורידים מהגז.

 

לאחר הוצאת השושנים מהתנור מברישים מיד במי סוכר בנדיבות. מחכים שהעוגה תצטנן ואוכלים!

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה היטב כ-4 ימים.

 

[js-disqus]