fbpx

מקלות שוקולד צ'יפס

22 יוני 2023 מאת עדי קלינגהופר

שוקולד צ'יפס סטיק ( תבנית 30*40 ):

 

250 גרם חמאה

1.5 כוסות סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום כהה דביק

2 ביצים

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

300 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל- 190 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצים, קמח , אבקת סודה ומלח. מחברים וו גיטרה ומערבבים את כל המרכיבים ביחד עד קבלת בצק אחיד ודביק.

מוסיפים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומערבבים עד קבלת בצק עוגיות אחיד.

 

מרפדים תבנית תנור או תבנית 30*40. מעבירים את כל הבצק אל התבנית ומשטחים עם הידיים או בעזרת גב של כף ואפשר גם להיעזר בפלטה קטנה.

נקבל שכבה לא עבה של בצק עוגיות, מעל מפזרים עוד קצת שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ. מכניסים לאפייה למשך כ- 20 עד 25 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק.

מוציאים ומצננים כ- 30 דקות.

 

לאחר צינון פורסים את הבצק למקלות / מלבנים / ריבועים בעזרת גלגלת או בעזרת סכין.

משאירים את הבצק לצינון מלא בתבנית במשך כ- שעתיים.

לאחר מכן ניתן לחלץ את הבצק מהתבנית ומנייר האפייה. שומרים את העוגיות בקופא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים.

מומלץ לטבול את העוגיות בחלב קר! (:

 

[js-disqus]