fbpx

עוגת רוגלך לוטוס וקינמון

28 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

לפני שמתחילים אני רוצה לעשות לכם חיים קלים – אז הנה כמה טיפים קטנים:

*תכינו את הבצק יום קודם – הוא הרבה יותר נוח כשהוא קר.

*הבצק נורא דביק ( וזה בסדר, זה מה שיבטיח לנו עוגת שמרים רכה ) לכן צריך לקמח את המשטח היטב , כדי שהבצק לא ידבק ואז יקרע.

קימוח המשטח יבטיח לנו עבודה נוחה וכיפית , אני מבטיחה.

*אם זאת פעם ראשונה שלכם עם הבצק הזה , אל תרדדו אותו דק מידי , כדי שלא יקרע באמצע הקיפול . כשתכירו אותו לעומק ותדעו לעבוד איתו אז תרשו לעצמכם לרדד אותו דק כמה שתרצו ( לא יותר מידי).

*אם תהדקו חזק מידי את הרוגלך במלך הגלגול הוא יקרע לכם במהלך האפייה , זה קורה לעיתים קרובות ביותר.

 

עוגת רוגלך לוטוס וקינמון ( תבנית עגולה בקוטר 24):

 

לבצק שמרים:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

1 חלמון

 

130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

200 מ״ל שמנת חמוצה

קורט מלח

*ביצה טרופה להברשה

 

מלית :

300 גרם ממרח לוטוס

300 גרם סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון

 

סירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מתחילים לערבב עם וו לישה, מוסיפים את הביצים, החלמון ושמנת חמוצה. לאחר מכן מוסיפים חמאה רכה ואת המלח. לשים את הבצק כ-7 דקות לפחות. נקבל בצק דביק! אך חשוב שיהיה חלק ללא גושים.

 

את הבצק מעבירים לקערה משומנת ( תיעזרו בידיים מקומחות או משומנות) מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה שעה בטמפטורת החדר או לילה במקרר.

 

ממשיכים אל המילוי: ממיסים מעט את ממרח הלוטוס.

בקערה נפרדת מניחים סוכר חום כהה ומוסיפים את הקינמון , מערבבים מעט.

 

מוציאים את הבצק מהקירור , מעבירים למשטח עבודה מקומח ( הבצק דביק ולכן חשוב לעבוד על משטח מקומח), עובדים עם כל הבצק כי אין פה בצק ענק וכך יקל עלינו לעשות שידור חוזר. מרדדים את הבצק למלבן דק ( לא מידי שהבצק לא יקרע ) מורחים בעזרת פלטה את ממרח הלוטוס כך שכל הבצק יהיה מכוסה בממרח, מניחים מעל את הסוכר והקינמון, מהדקים עם הידיים ולאחר מכן מקפלים לחצי , מרדדים בזהירות למלבן דק ,חותכים את המלבן למשולשים ומגלגלים לרוגלך, מהבסיס אל השפיץ.

 

את הרוגלך מניחים בתבנית משומנת היטב בצורה חופשית, אחד על השני. 2 שכבות רוגלך זה מספיק, אם נשאר לכם בצד תניחו על תבנית ותאפו כמה בודדים. את העוגה מניחים להתפחה כשעה.

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לאחר ההתפחה מברישים את הרוגלך בביצה טרופה בעדינות! ומכניסים את העוגה לאפייה כ-40 דקות או עד שהרוגלך זהוב ושחום מעט, מוציאים מאפייה ומניחים בצד.

לסירופ סוכר: בקלחת מניחים סוכר ומים , מביאים לרתיחה ומורידים מהגז. מברישים את העוגה במי סוכר בנדיבות ומגישים.

העוגה נשמרת בטמפטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ-5 ימים.

[js-disqus]