fbpx

עוגת גזר פרווה עסיסית

3 מאי 2023 מאת עדי קלינגהופר

עוגת גזר פרווה עסיסית ( תבנית עגולה בקוטר 24 ):

 

7 גזרים מקולפים

3 ביצים

2/3 כוס שמן

1 כוס סוכר לבן / סוכר חום

½1 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית גדושה קינמון

קורט מלח

 

ניתן לשדרג עם אגוזי מלך / פקאן קצוצים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

 

מגרדים את הגזרים בפומפייה ומניחים בצד. בקערה מניחים ביצים, סוכר ושמן, טורפים היטב.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, מלח וטורפים היטב.

לבסוף מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב עם מרית או כף , מוודאים שכל הגזר מעורבב היטב עם הבלילה. בשלב זה ניתן להוסיף אגוזים אם רוצים.

 

מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לאפייה כ- 40 עד 45 דקות או עד שהחלק העליון זהוב או שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים מאפייה, מניחים לצינון ומפדרים באבקת סוכר. מגישים לאחר צינון.

 

העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.

[js-disqus]