fbpx

עוגת אוכמניות עם קראמבלס

24 נובמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת אוכמניות עם קראמבלס ( תבנית עגולה קוטר 22 ):

 

לקראמבלס:

67 גרם סוכר

84 גרם קמח

57 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

לבלילה:

60 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר

50 גרם שמן קנולה

2 ביצים

180 גרם קמח

1/2 כפית א. סודה לשתייה

1/2 כוס חלב

1 כף מיץ לימון

 

250-350 גרם אוכמניות ( אפשר טרי ואפשר קפוא )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, סטטי.

 

מתחילים עם הקראמבלס – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר וקמח ומעבדים עד פירורים די עבים. מניחים בצד.

 

ממשיכים לבלילה – בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר, מחברים וו גיטרה ומעבדים עד הקרמה של החמאה, תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים שמן קנולה.

לאחר מכן מוסיפים ביצים וממשיכים לעבד. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, חלב ולימון. ממשיכים לעבד מספר דקות עד בלילה אחידה וחלקה. מידי פעם תגרדו את תחתית הקערה כדי לבדוק שלא נשארו גושים.

 

מוזגים את הבלילה אל תבנית עגולה משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מעל הבלילה מפזרים באופן חופשי את האוכמניות ולאחר מכן מפזרים את הקראמבלס.

 

מכניסים את העוגה לאפייה כ- 40 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים מאפייה, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

פורסים ומגישים.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך 4 ימים.

 

*את האוכמניות ניתן להמיר לתותים / פטל , קפוא וגם טרי.

לגרסא פרווה , את החמאה ניתן להמיר לנטורינה ואת החלב לחלב סויה.

 

 

[js-disqus]