fbpx

עוגת פחזנית משפחתית

18 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת פחזנית גדולה ומשפחתית (קרפטקה ) :

 

לבצק רבוך:

240 מ"ל חלב

15 גרם סוכר

5 גרם מלח

115 גרם חמאה

140 גרם קמח

4 ביצים

 

לקציפת מסקרפונה:

300 מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חב' אינסטנט פודינג וניל של מימונ'ס

3 כפות סוכר

1 כפית מחית וניל

250 גרם מסקרפונה

 

לקישוט:

אבקת סוכר

גנאש שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, טרבו.

בקלחת מניחים חלב, חמאה, סוכר ומלח. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה, לאחר מכן מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד.

את הבצק מעבירים לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד צינון מלא של הבצק.

לאחר 10 דקות של ערבוב נקבל בצק מצונן.

מוסיפים בכל פעם ביצה אחת תוך כדי פעילות המיקסר, מורידים שאריות מדפנות המיקסר ובודקים שקיבלנו בצק רבוך אחיד.

 

מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק הרבוך ל-2 התבניות באופן שווה ומשטחים באופן אחיד.

מכניסים תבנית אחת לאפייה כ-25 עד 30 דקות או עד שהבצק זהוב ותפוח.

לאחר מכן מכניסים את התבנית השנייה לאותו זמן אפייה.

 

מצננים את הבצקים שאפינו, הבצק יצנח מעט וזה בסדר.

 

מכינים את הקציפה: בקערה מניחים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, מסקרפונה , מחברים וו בלון ומקציפים עד קצפת יציבה.

 

הרכבת העוגה:

מניחים בצק אחד בתחתית התבנית ( תבנית עגולה קוטר 24 ) , מעל הבצק מניחים את קציפת המסקרפונה ומיישרים. מעל הקציפה מניחים את הבצק השני , מהדקים מעט עם הידיים ומכניסים לקירור.

מקררים את העוגה במשך 5 שעות במקרר או 2-3 שעות במקפיא.

 

לאחר קירור מלא ניתן לחלץ את העוגה ולהניח על צלחת הגשה.

בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

את העוגה ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר במשך 3 ימים.

 

פרסום ממומן בשיתוף "מימונ'ס".

 

 

 

[js-disqus]