fbpx

עוגיות סנדוויץ'

23 יולי 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות סנדוויץ' ( 25- 30 עוגיות )

 

לבצק פריך:

240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גרם אבקת סוכר

375 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס מיץ תפוזים ( 80 מ"ל)

קורט מלח

 

למילוי:

ממרח נוטלה

ריבה

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה: 

בקערת המיקסר מניחים חמאה , אבקת סוכר , אבקת אפייה, קמח וקורט מלח. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב עד קבלת פירורים. לאחר מכן מוסיפים את המיץ תפוזים וממשיכים לערבב עד קבלת בצק חלק ואחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעה או מקפיא חצי שעה.

 

מחממים את התנור ל – 170 מעלות.

 

לאחר מכן מקמחים משטח נקי ומרדדים את הבצק  על משטח מקומח היטב וקורצים צורות. בעזרת פלטה קטנה מרימים את הבצק ומניחים במרווחים קטנים על נייר אפייה. ( אם יש אפשרות אני ממליצה להכניס את המגש עם העוגיות למקפיא ל- 10 דקות לפני האפייה , כך ישמרו על הצורה שלהן )

מכניסים לאפייה כ- 10 עד 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב ממש מעט ( הן צריכות להישאר בהירות )

מוציאים מאפייה , מניחים הצד לצינון מלא.

 

לאחר שהעוגיות התקררו מסדרים אותן בזוגות, מזלפים ממרח מעל צד אחד של העוגייה, סוגרים עם העוגייה השנייה לסנדוויץ' ומפדרים מעל אבקת סוכר , כך חוזרים עם כל העוגיות.

 

מניחים את העוגיות להתייצב מעט עם הממרח ורק לאחר מכן מסדרים אותן בקופסא.

[js-disqus]