fbpx

סופגניות מצופות סוכר במילוי ריבת תות

20 דצמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

סופגניות מצופות סוכר במילוי ריבת תות (18 יחידות):

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

2 ביצים

250 מ"ל חלב פושר

40 גרם חמאה רכה

קורט מלח

1 כפית מחית וניל

 

לטיגון:

2 ליטר שמן

 

למילוי:

צנצנת ריבת תות

 

תות טרי לקישוט

 

 

אופן ההכנה:

לבצק: מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, חמאה, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר.

 

לאחר מספר דקות מוסיפים מלח ותמצית וניל , ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עשר דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר ואז לאחר מכן לשעה במקרר (הבצק נוח יותר כאשר הוא קר) או התפחה של לילה במקרר.

 

אחרי תפיחה של הבצק מוציאים ממנו את האוויר, מניחים על משטח עבודה מקומח , שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים, שימו לב שהתפר צריך להיות החלק התחתון. (עובדים עם ידיים מקומחות או משומנות)

 

את כדורי הבצק מניחים על חתיכות ריבוע של נייר אפייה או משטח משומן היטב.

 

מניחים את כדורי הבצק במרווחים , הכדורים הולכים לתפוח.

 

מעל כל כדור מתיזים ספריי שמן או מברישים בעדינות שמן קנולה מסביב לכל הכדור כדי למנוע התייבשות והיווצרות קרום.

 

מכסים את הכדורים בעדינות במגבת ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח! חשוב מאוד ( בחורף זמן ההתפחה ארוך יותר מהקיץ).

 

במן שהכדורים תופחים מחממים את השמן , מתחילים בלהבה קטנה כדי להימנע מלשרוף את השמן,  טמפרטורת השמן הנכונה לטיגון צריכה לנוע בין 160-170 מעלות צלזיוס.

 

לאחר תפיחה עד הכפלת הנפח של כדורי הבצק מתחילים להניח את הסופגניות בשמן , כך שהחלק התחתון נוגע בשמן , לאט לאט נייר האפייה יחליק וברגע הזה תוציאו אותו מהשמן בעזרת מלקחיים.

 

 

מסדרים צלחת רחבה עם סוכר לבן.

 

מטגנים את הסופגנייה מכל צד 2 דקות או עד הזהבה, תזהרו שהיא לא תישרף. אם לא תטגנו אותה מספיר מכל צד הסופגנייה לא תתפח ותישאר בצקית.

 

מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ממש לשנייה וישר מעבירים לצלחת עם הסוכר ( אם תחכו שהסופגנייה תתקרר הסוכר לא ידבק ) מגלגלים אותה בסוכר כך שתהיה מצופה כולה ומעמידים על צלחת הגשה / תבנית.

 

כך חוזרים עם כולן.

 

לאחר שכל הסופגניות מצופות ומוכנות ממשיכים למילוי: עושים חריץ בפס הלבן, מזריקים ריבה אדומה, מניחים תות טרי.

כך חוזרים עם כל הסופגניות והן מוכנות!

 

הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.

[js-disqus]