fbpx

קוקילידה ביתית

10 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

קוקילידה (8 סנדוויצ'ים או קוקילידות ):

 

לעוגיות בראוניז:

 

200 גרם שוקולד מריר

120 גרם חמאה

2 ביצים

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס קמח

2 כפות קקאו

קורט מלח

 

לגלידה:

400 גרם חלב מרוכז

500 מ”ל שמנת מתוקה

4 עוגיות אוראו טחונות לפירורים

 

אופן ההכנה:

מתחילים יום קודם עם הגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה רכה.

מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את עוגיות האוראו ומערבבים ממש מעט.

 

מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית בגודל 25*35  , מוזגים את בלילת הגלידה, משטחים עם פלטה או גב של כף ומכניסים להקפאה לפחות לילה.

 

ממשיכים עם העוגיות: מחממים תנור ל – 180 מעלות, חום עליון תחתון.

 

בקערה מניחים שוקולד וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים את הביצים , סוכר לבן וסוכר חום, מתחילים להקציף עם וו בלון עד קציפה תפוחה ובהירה.

 

לאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס, ממשיכים להקציף מעט רק עד איחוד.

אל תוך הקערה מוסיפים את היבשים , קמח, קקאו ומלח, ממשיכים להקציף ממש מעט, את הקיפולים האחרונים עושים בעזרת מרית . את הבלילה מעבירים לקערה, מכניסים לקירור כחצי שעה.

 

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים תלוליות מהבלילה בעזרת כף גלידה קפיצית או בעזרת 2 כפות. חשוב מאוד לשמור על מרווחים כי העוגיות מתרחבות במהלך האפייה.

 

אופים את העוגיות כ-15 עד 20 דק, או עד שהעוגייה רחבה וסדוקה ולמעלה מראה מעט רטוב.

מוציאים את העוגיות לצינון.

 

שלב ההרכבה :

את ההרכבה מתחילים כמובן אחרי שהגלידה הייתה לילה במקפיא.

 

מחפשים קורצן עגול שתואם לגודל העוגיות שיצאו לנו. משחררים את הגלידה מהתבנית, מניחים על משטח עבודה ( כשהנייר אפייה עדיין למטה, כך יהיה קל יותר לחלץ).

 

בעזרת הרינג קורצים עיגול של גלידה, נעזרים בסכין או פלטה ומניחים את הגלידה שקרצנו מעל העוגייה,  עם העוגייה השנייה סוגרים לסנדוויץ’ ומעבירים למקפיא, כך חוזרים עם כל העוגיות .  אם אתם מרגישים שהגלידה מתחילה להתרכך תחזירו אותה שוב למקפיא כדי שיהיה נוח יותר לחלץ אותה.

מעבירים את הקוקילידה למקפיא לשעה להתייצבות ואוכלים.

את הקוקילידה שומרים במקפיא כשבוע.