fbpx

עוגת ביסקוויטים ורודה בטעם תות

4 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

טוב האמת שהפוסט מתכון הזה ממש לא קל לי אבל לאט לאט אני לומדת לשחרר. החודש חודש אוקטובר  – אנחנו מציינים את חודש המודעות לסרטן השד.

על אמא שלי אני לא מספרת הרבה , כי זה עדיין נושא רגיש לי. כתבתי עליה קצת ביום הפטירה וגם ביום ההולדת שלה , שיתפתי שהיא חלתה בסרטן אבל לא מעבר לזה.

ואחר כך כמובן שרוב השאלות שהגיעו הן : איזה סרטן היה לה? .

אמא שלי חלתה בסרטן השד , לכאורה הוא נחשב סרטן די קל , ( לעומת השאר ) אבל! זה רק בתנאי שמגיע גילוי מוקדם.

אמא שלי גילתה את המחלה בגיל 36 , נלחמה כמו לביאה 6 שנים ונפטרה בגיל 42 , השנה נציין 8 שנים שהיא כבר לא איתנו.

לפני 14 שנים כשאמא שלי רק גילתה את המחלה , לא הייתה כזו מודעות כמו שיש היום. לא היו מציינים את זה בכל מקום ולא היו מדברים על זה בכזו פתיחות.

אצל אמא שלי לא היה גילוי מוקדם של סרטן השד , אמא שלי נלחמה בגרורות שבסופו של דבר הן אלו שניצחו אותה.

אם המודעות הזו הייתה כבר אז , סיכוי גדול שאמא שלי הייתה יושבת לידי היום מאשר הסיכוי שהייתי נוסעת לבקר כל שבוע בבית העלמין.

חודש לאחר שאמא שלי נפטרה , הוצאתי את הדברים מהתיק שלה. בתא הקטן מצאתי פתקון של " אחת מתשע" עם מספר פלאפון של אחת הנשים מהעמותה. עמותה שעושה עבודת קודש, שעוזרת ללוות נשים שנלחמות בסרטן השד , דרך העמותה הייתה מישהי שליוותה אותה ודיברה איתה תקופה ארוכה במשך זמן המחלה. בדיעבד הבנתי מהסביבה שזאת הייתה עזרה גדול לנפש ולנשמה.

פתחתי את הלב וכתבתי את זה כדי לעורר את הנשים והאמהות, כדי שאתם לא תאבדו את הנשים היקרות לכם וגם לכן.

גילוי מוקדם באמת מציל חיים!

החודש הקרוב אני אשמח שכל אחד יקח על עצמו להכין קינוח אחד ורוד , כדי להעלות את המודעות , כדי לצבוע את הרשת בורוד.

תודה!

 

עוגת ביסקוויטים בטעם תות ( תבנית ריבוע 20*20):

 

לקרם:

שרוול עוגיות פתי בר (250 גרם)

500 מ”ל שמנת מתוקה

2 חבילות אינסטנט פודינג בטעם תות ( אם אין לכם אז תשתמשו בפודינג וניל + 4 כפות מחית תות )

1 כוס חלב

500  גרם גבינה לבנה 5%

1/2 כוס סוכר

 

לטבילת הביסקוויטים : 1/2 כוס חלב

 

לגנאש:

300 גרם שוקולד רובי

120 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

 

מתחילים עם הקרם: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, פודינג בטעם תות או לחילופים פוידנג וניל עם מחית תות , סוכר וחלב, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה אך לא מאוד. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד איחוד. בשלב הזה הקרם כבר מוכן.

מניחים את הקרם בצד עד ההרכבה.

לקערה עמוקה מוזגים חלב, זאת תהיה הקערה של טבילת הביסקוויטים.

 

זמן ההרכבה: בוחרים תבנית מתאימה, זאת יכולה להיות תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית או אפילו רינג מתכת.

 

טובלים ביסקוויטים בקערת חלב ומסדרים שכבת ביסקוויטים בתחתית התבנית, כך שכל התחתית תהיה עם ביסקווטים. מעל הביסקוויטים מוזגים חצי מכמות הקרם שהכנו, מיישרים בעזרת פלטה קטנה או עם גב של כף. מעל הקרם מניחים שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בקערת חלב, מוזגים מעל את מחצית הקרם  הנותר בקערה ומשטחים. מכניסים את העוגה לקירור ובינתיים מכינים את הגנאש.

 

לגנאש: מניחים בקערה שוקולד רובי ואת השמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות , תזהרו לא לשרוף את השוקולד. מערבבים לגנאש חלק ואחיד.

 

אחרי קירור של לפחות שעה מוזגים את הגנאש מעל הקרם , מיישרים ומשטחים , מחזירים לקירור עד התייצבות, לפחות שעות.

 

העוגה מוכנה כאשר היא יציבה ועברה קירור מלא, את העוגה שומרים בקירור.

[js-disqus]