fbpx

עוגת קרמבו

10 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת קרמבו היא ברשימת העוגות הנוסטלגיות שלי.

כל חג פסח היא נמצאת על שולחן החג, לא מפספסים אף פרוסה ממנה והיא מתחסלת בתוך דקות ספורות, אני זוכרת אותה בתור עוגת ילדות.

השנה החג היה קצת הפוך, בדרך כלל דודה שלי היא זאת שאחראית על עוגת הקרמבו, כמו שאר העוגות הנוסטלגיות. אך הפעם לאור המצב היא נשכחה.

אז החלטתי שגם לי תהיה אחת כזאת, עוגת קרמבו.

שתדעו שאי אפשר שלא לאהוב אותה, עוגה כל כך פשוטה וקלה להכנה, לא דורשת המון זמן הכנה ועם זאת טעימה. בסיס שוקולד שמזכיר בראוניז , מעל מגיע קרם וניל – קצפת, לסיומת גנאש שוקולד, וכמובן שאפשר לקשט אותה עם קצפות או שוקולדים וגם כשהיא פשוטה ונקייה היא יפה.

לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי!

עוגת קרמבו ( תבנית עגולה בקוטר 24):

 

לבסיס שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

3 ביצים L

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (70 גרם)

1 כף קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

 

לקרם:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב (125 מ"ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ( 80 גרם)

4 כפות סוכר

 

לציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

200 מ”ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל -170 מעלות.

משמנים היטב תבנית עגולה ומניחים על מגש אפייה.

 

מתחילים עם בסיס השוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים לשוקולד המומס סוכר וביצים, טורפים היטב.

מוסיפים קמח תפוחי אדמה , קקאו ואבקת אפייה, טורפים היטב עד איחוד.

מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומכניסים לאפייה כ-20 עד 25 דקות או עד שקיסם שננעת יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים מהתנור לצינון מלא.

 

ממשיכים לקרם: מניחים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינטסנט פודינג וניל וסוכר, מקציפים עד קצפת רכה, לא יציבה ( אם הקצפת תהיה יציבה יהיה קשה לשטח אותה בתבנית).

מוזגים את הקצפת לתבנית עם הבסיס שוקולד ומשטחים בעזרת גב של כף.

מעבירים את העוגה לקירור שעתיים.

 

מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב.

 

כאשר העוגה הצטננה במקרר , מוזגים את הגנאש החם ומכניסים לקירור נוסף עד התייצבות , לפחות כשעתיים.

מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. העוגה נשמרת במקרר.

 

הערות: לחילוץ קל יותר מומלץ להקפיא את העוגה כשעה מראש.