fbpx

עוגת טריקולד

9 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת טריקולד – היא עוגה הבנויה מ -3 שכבות של מוס שוקולד: מריר, חלב ולבן.

הטריקולד היא בין העוגות המרשימות, אפילו עוגת ראווה, בזכות שכבות המוס המהממות שלה היא מתחילה מהשכבה הכהה ( שוקולד מריר ) ונגמרת בשכבה הלבנה ( שוקולד לבן ) , אני מכינה אותה כשיש אירוע מיוחד או יום הולדת.

בדרך כלל אנשים מפחדים להכין אותה או שהם ישר נבהלים כשרואים את המתכון , נכון זה נראה קצת כמו רשימת מכולת ארוכה. אבל אם תקראו ותבינו את אופן ההכנה שלה תקלטו שבסך הכל היא נורא קלילה וידידותית.

כל שכבה בנויה ממוס שוקולד עם ג'לטין ( ללא ג'לטין העוגה לא תחזיק מעמד ) קל להכנה , כל שכבה מקפיאים כשעה בשביל לשמור על שכבות אחידות וישרות, זה כל הסיפור.

רק תשימו לב שכדי שהיא באמת תצא ישרה , אתם צריכים להניח אותה על מקום ישר (עדיף מדף) ולא בזווית עקומה.

 

עוגת טריקולד ( תבנית עגולה או רינג בקוטר 22 ):

 

לבסיס שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1/2 כוס קמח

 

למוס שוקולד מריר:

150 גרם שוקולד מריר

120 מ”ל שמנת מתוקה (א’)

160 מ”ל שמנת מתוקה (ב’)

4 גרם ג’לטין

20 גרם מים קרים

 

למוס שוקולד חלב:

150 גרם שוקולד חלב

120 מ”ל שמנת מתוקה (א’)

160 מ”ל שמנת מתוקה (ב’)

4 גרם ג’לטין

20 גרם מים קרים

 

למוס שוקולד לבן:

150 גרם שוקולד לבן

120 מ”ל שמנת מתוקה (א’)

160 מ”ל שמנת מתוקה (ב’)

4 גרם ג’לטין

20 גרם מים קרים

 

ציפוי גנאש:

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

200 מ”ל שמנת מתוקה

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית עגולה או רינג בקוטר 22.

 

מתחילים עם הבסיס: בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

אל הקערה מוסיפים סוכר וביצים טורפים היטב. מוסיפים את הקמח, טורפים עד איחוד.

מעבירים את הבלילה אל התבנית המשומנת, אופים כ-20 דקות ומוציאים לצינון.

 

אחרי צינון מלא של הבסיס מניחים שקף גבוהה , כך נוכל לשחרר בקלות את הטריקולד.

 

ממשיכים אל שכבת השוקולד מריר: בקערה מניחים ג’לטין ומים, מערבבים מעט ומכניסים למקרר לפחות כ-10 דקות.

לאחר מכן מוציאים מקירור ומחממים במיקרוגל 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה (א’) , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומוסיפים אל הקערה את הג’לטין, טורפים היטב עד איחוד ומניחים בצד לצינון כ-10 דקות.

לאחר צינון מניחים בקערת המיקסר את שמנת מתוקה (ב’), מצקפיםי בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה. מעבירים את הקצפת אל קערת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד מלא.

את המוס שוקולד מוזגים מעל הבסיס האפוי, משטחים מעט ומעבירים למקפיא לשעה.

 

ממשיכים אל שכבת השוקולד חלב: בקערה מניחים ג’לטין ומים, מערבבים מעט ומכניסים למקרר לפחות כ-10 דקות.

לאחר מכן מוציאים מקירור ומחממים במיקרוגל 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה מניחים שוקולד חלב ושמנת מתוקה (א’) , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומוסיפים אל הקערה את הג’לטין, טורפים היטב עד איחוד ומניחים בצד לצינון כ-10 דקות.

לאחר צינון מניחים בקערת המיקסר את שמנת מתוקה (ב’), מצקפיםי בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה. מעבירים את הקצפת אל קערת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד מלא.

את המוס שוקולד מוזגים מעל השוקולד מריר, משטחים מעט ומעבירים למקפיא לשעה.

 

ממשיכים אל שכבת השוקולד לבן: קערה מניחים ג’לטין ומים, מערבבים מעט ומכניסים למקרר לפחות כ-10 דקות.

לאחר מכן מוציאים מקירור ומחממים במיקרוגל 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (א’) , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומוסיפים אל הקערה את הג’לטין, טורפים היטב עד איחוד ומניחים בצד לצינון כ-10 דקות.

לאחר צינון מניחים בקערת המיקסר את שמנת מתוקה (ב’), מצקפיםי בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה. מעבירים את הקצפת אל קערת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד מלא.

את המוס שוקולד מוזגים מעל השוקולד חלב, משטחים מעט ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

 

לציפוי גנאש שוקולד: בקערה מניחים שמנת מתוקה, שוקולד מריר ושוקולד חלב , מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים מעל שכבת המוס הקפואה ומחזירים למקפיא להתייצבות לפחות כשעתיים.

 

לאחר ייצוב הגנאש משחררים את העוגה מהתבנית מניחים על צלחת הגשה. העוגה נשמרת במקפיא כשבוע או יומיים במקרר.