עוגיות שוקולד צ'יפס של Levain Bakery
![](https://adikosh.co.il/wp-content/uploads/2020/07/C9A0C04A-ADCB-4F58-BF74-7303D0EC9C36.jpg)
אחד היעדים שאני הכי מתגעגעת אליהם הוא ניו יורק.
ביקרתי בניו יורק בדיוק לפני שנה. ניו יורק היא כל כך שמחה וצבעונית, מלאת שמחת חיים ( או ככה לפחות אני זוכרת אותה) בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו בין כל הרעש והבלאגן.
כמובן שיש רשימת מקומות שחייבים לבקר , ובראשה Levain Bakery שידועה בעוגיות המפורסמות והטעימות שלה.
במאפייה ניתן למצוא מבחר של עוגיות , בטעמים שונים ויש גם עוד כל מיני מאפים אבל הכי מפורסמות אלה עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזי מלך. עוגיות שמנמות , ענקיות, מלאות בשוקולד צ'יפס והן כל כך רכות וטובות …
עם געגוע לעוגיות וגם לניו יורק החלטתי להביא את המתכון שהכי קרוב למקור, כמובן שיש עוד המון מתכונים טובים נוספים ברשת.
כמה דברים לפני שמתחילים:
הבצק מחייב קירור. אי אפשר לדלג על השלב הזה
אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן.
העוגיות הן ענקיות , ניתן להקטין אותן ( פרטים נוספים בהמשך המתכון )
כשהעוגיות יוצאות מאפייה הן צריכות להשאר רכות, תזהרו לא לייבש אותן
הן העוגיות הכי קלות להכנה!!!!
עוגיות שוקולד צ'יפס של Levain Bakery (5 עוגיות גדולות או 10 עוגיות אישיות):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה L
½1 כוסות קמח
1 כף קורנפלור
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
תוספות:
½1 כוסות שוקולד צ’יפס
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום , בעזרת וו גיטרה מתחילים להקרים את החמאה, כאשר מגיעים לקרם אחיד , מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד איחוד. מידי פעם תיעזרו במרית ותגרדו את דפנות הקערה כדי שהכל יתאחד.
לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ומלח , מערבבים שוב עד איחוד.
לבסוף מוסיפים את התוספות , שוקולד צ’יפס ואגוזי מלך, מערבבים מעט רק עד שהכל מתאחד. מעבירים את בצק העוגיות לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים לפחות ( אפשר גם למשך הלילה).
מחממים תנור ל-200 מעלות, מצב סטטי (חום עליון תחתון).
מוציאים את הבצק עוגיות מהקירור , מכינים 5 כדורים מהבצק ( כל כדור במשקל 150 גרם ), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , אופים כ-15 עד 20 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
אם אתם רוצים את העוגיות קטנות יותר ניתן לחלק ל-10 כדורים ( כל כדור במשקל 75 גרם ), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות כ-15 דקות או עד הזהבה.
מוציאים ומצננים כ-10 דקות לאחר מכן ניתן לאכול את העוגיות. את העוגיות כדאי לאכול בקירוב לזמן ההכנה כשהן עדיין חמימות.
ניתן לשמור את העוגיות בקופסא אטומה בטמרפטורת החדר כ – 4 ימים.
[js-disqus]