fbpx

עוגיות קינדר

22 יוני 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות קינדר ( 12 עוגיות ):

 

לבצק:

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

85 גרם סוכר לבן

85 גרם סוכר חום כהה

1 ביצה

300 גרם קמח

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קורנפלור

קורט מלח

150 גרם אצבעות קינדר ( את הקינדר ניתן לחתוך לריבועים)

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

למילוי:

צנצנת ממרח קינדר / ממרח אגוזי לוז

10 אבעות קינדר

 

לקישוט:

6 יחידות קינדר בואנו

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 195 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה. מחברים וו גיטרה ומערבבים עד שהחמאה הופכת למרקם קרמי.

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב.

מידי פעם מגרדים את דפנות הקערה כדי לוודא שהכל התערבב היטב.

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, קורנפלור ומלח. ממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים לבלילה את אצבעות הקינדר והשוקולד מריר.

 

מערבבים מעט רק עד איחוד, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר כשעתיים.

בזמן שהבצק בקירור , מעבירים את הממרח לשקית זילוף ומזלפים עיגולים מעל נייר אפייה.

 

לאחר קירור של הבצק ממשיכים: מוציאים את הבצק מקירור.

מחלקים את הבצק לחתיכות, כל חתיכת בצק 80-90 גרם.

מכדררים לכדור, משטחים עם כף היד , מניחים מעל עיגול של ממרח שהקפאנו, מעל אפשר להניח אצבע קינדר , סוגרים לכדור ומניחים על נייר אפייה. כך ממשיכים עם כל חתיכות הבצק.

 

את הכדורים מכניסים להקפאה כ-10 דקות, לאחר מכן מסדרים במרווחים את הכדורים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומכניסים לאפייה כ- 12 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב ( תזהרו לא לייבש אותן ).

 

מיד לאחר האפייה מניחים מעל כל עוגייה קינדר בואנו, לוחצים מעט על הקינדר כדי שידבק לעוגייה , מצננים לפחות כחצי שעה עד התייצבות של העוגייה.