fbpx

עוגיות מיני אוריאו כמו קורנפלקס

14 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

בהמשך לשבועות האחרונים , גם היום יש לנו קורנפלקס!

שמתי לב שזה קצת צבר תאוצה ויש כל מיני טרנדים לאחרונה .. ואם נזכר במתכונים הקודמים היה לנו כאן קורנפלקס קינמונים וגם עוגיו ת שוקולד צ'יפס כמו עוגי.

הפעם החלטתי שאת העוגייה אהפוך לסוג של קורנפלקס, כי אם להיות כנה אני לא כל כך מתחברת לקורנפלקס שאוראו הוציאו.

אבל לעומת זאת עוגיות אוראו עם חלב זה ה-דבר! ואם אהפוך את העוגיות לקטנטנות ממש כמו קורנפלקס? אז עשיתי את שלי ..

זה קצת עבודה אני לא אשקר , אבל אתם תראו שזה לגמרי שווה את זה!

 

עוגיות מיני אוראו ( כמו ) קורנפלקס:

 

לעוגיות:

4 עוגיות אוראו ( ללא המילוי)

120 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

קורט מלח

3/4 כוס קמח

1/2 כוס קקאו

 

מילוי:

1 כוס אבקת סוכר

2 כפיות חלב

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל -170 מעלות.

 

טוחנים את עוגיות האוראו ללא המילוי, עד מרקם חולי / אבקה.

מעבירים את פירורים האוראו לקערת המיקסר,  מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים בעזרת וו גיטרה.

ממשיכים לערבב ומוסיפים סוכר, וביצה , מערבבים עד איחוד ( אפשר להיעזר במרית להורדת הבצק מהדפנות).

מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח מערבבים עד בצק אחיד ודביק.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד , ומניחים במקרר כחצי שעה.

 

לאחר קירור הבצק , מניחים את הבצק על משטח מקומח ( הבצק דביק ולכן חשוב לקמח תמיד) ומרדדים לעובי דק.

קורצים עיגולים קטנטים ( אני נעזרתי בחור קטנטן דל צנטר עגול ) ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה. על כל אחד מהעיגולים יוצרים שקע במרכז ( כמו בקורנפלקס המקורי) אפשר להיעזר בקשית / שיפוד עץ.

 

מכניסים את העוגיות לאפייה כ-7 דקות. מוציאים להצטננות ומחכים שהעוגיות יתקררו.

 

מכינים את המילוי: בקערה מניחים אבקת סוכר וחלב , מתחילים לערבב עם מזלג ואחרי מספר שניות מקבלים מעין משחה לבנה.

 

אחרי שהעוגיות התקררו. מניחים את המילוי מעל העוגייה וסוגרים עם העוגייה השנייה לעוגיית סנדוויץ’.

שומרים את העוגיות בצנצנת או בקופסא אטומה.

 

הערות: את העוגיות אפשר גם להשאיר כמו שהן ללא המילוי , זאת אומרת לא עוגיית סנדוויץ. את המילוי אפשר לזלף מעל העוגייה.

זאת דרך קיצור לאותם אנשים שלא רוצים להתחיל לעשות סנדוויצ'ים קטנטנים.

 

אם אתם רוצים את המילוי יותר סמיך תורידו בכמות החלב.

אם אתם רוצים את המילוי יותר דליל תוסיפו כפית חלב. תעבדו עם החלב בזהירות כי זה בתוך שניות הופך לנוזלי מידי