fbpx

דונאטס במילוי קרם עוגת פתיבר

25 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

דונאטס במילוי קרם עוגת פתיבר ( 20 יחידות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

2 ביצים

250 מ"ל חלב פושר

40 גרם חמאה רכה

קורט מלח

1 כפית מחית וניל

 

למילוי קרם עוגת פתיבר:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 מ"ל חלב

1 חב' אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה

חצי כוס סוכר

150 גרם פתיבר של אסם

 

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

 

*קערת חלב לטבילה של הפתיבר

 

לציפוי וקישוט:

300 גרם שוקולד לבן מומס

50 גרם שוקולד חלב מומס

50 גרם פתיבר של אסם מרוסק

 

לטיגון:

2 ליטר שמן

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקרם ( אפשר גם ערב קודם ):

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל מקציפים עד קצפת יציבה.

מוסיפים את הגבינה ומקפלים עד איחוד.

טובלים את כל עוגיות הפתיבר בקערת החלב ממש כמה שניות ולאחר מכן שוברים לחתיכות קטנות אל תוך קערת הקצפת.

מקפלים היטב עד שכל הפתיבר נטמע בקצפת ומעבירים לקערה/ תבנית מלבנית, משטחים לשכבה אחידה.

בקערה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. טורפים היטב ואת הגנאש שקיבלנו מוזגים בזהירות מעל הקרם.  משטחים ומעבירים לקירור כ- 4 שעות לפחות או לילה.

 

ממשיכים עם הבצק:

מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר.

מוזגים את החלב ומוסיפים את החמאה אל קערת המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.

ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עשר דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו דונאטס קליל ואוורירי.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר ואז לאחר מכן לשעה במקרר (הבצק נוח יותר כאשר הוא קר) או התפחה של לילה במקרר.

אחרי תפיחה של הבצק מוציאים ממנו את האוויר, מניחים על משטח עבודה מקומח , שוקלים חתיכות בצק במשקל 65 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים, שימו לב שהתפר צריך להיות החלק התחתון. (עובדים עם ידיים מקומחות או משומנות)

את כדורי הבצק מניחים על חתיכות ריבוע של נייר אפייה או משטח משומן היטב.

מניחים את כדורי הבצק במרווחים , הכדורים הולכים לתפוח.

מעל כל כדור מתיזים ספריי שמן או מברישים בעדינות שמן קנולה מסביב לכל הכדור כדי למנוע התייבשות והיווצרות קרום.

מכסים את הכדורים בעדינות במגבת ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח. חשוב מאוד ( בחורף זמן ההתפחה ארוך יותר מהקיץ).

במן שהכדורים תופחים מחממים את השמן , מתחילים בלהבה קטנה כדי להימנע מלשרוף את השמן,  טמפרטורת השמן הנכונה לטיגון צריכה לנוע בין 160-170 מעלות צלזיוס.

לאחר תפיחה עד הכפלת הנפח של כדורי הבצק קורצים במרכז הבצק חור , אפשר להיעזר בקורצן, בחלק האחורי של צנתר, פקק של בקבוק, מקמחים את הקורצן ופשוט קורצים חור במרכז.

מניחים עשר דקות להתפחה נוספת ואז מתחילים להניח את הדונאטס בשמן , כך שהחלק התחתון נוגע בשמן , לאט לאט נייר האפייה יחליק וברגע הזה תוציאו אותו מהשמן בעזרת מלקחיים.

 

 

 

מטגנים את הדונאטס מכל צד 2 דקות או עד הזהבה.

מעבירים את הדונאטס לנייר סופג ומניחים לצינון כעשר דקות.

 

הרכבת הדונאטס: מעבירים את קרם עוגת הביסקוויטים שלנו לשקית זילוף, יוצרים בעזרת סכין 2 חורים בצדדים שונים בחלק האחורי של הדונאטס.

מזלפים בזהירות את הקרם ב- 2 החורים שיצרנו. תשימו לב שהדונאטס נורא קליל ואוורירי, אם אתם לא מצליחים לזלף את הקרם תכניסו את שקית הזילוף לכיוון הצדדים.

ממיסים שוקולד לבן בקערה, מחכים שהשוקולד הלבן יתקרר מעט ( אם השוקולד יהיה חם מידי הוא ינזל לצדדים ).

לאחר שהשוקולד הלבן הצטנן מעט טובלים את החלק העליון של הדונאטס מחכים שירדו העודפים/ שאריות של השוקולד ומניחים על מגש.

לאחר מכן מפזרים מעל פתיבר מרוסק. לאחר שהשוקולד הלבן מתמצק מזלפים בעדינות שוקולד חלב.

 

זהו, הדונאטס שלנו מוכן! והוא פשוט מיוחד וכל כך טעים.

הדונאטסים נשמרים בקופסא אטומה במקרר.

 

[js-disqus]