fbpx

עוגיות אוזני פיל בציפוי שוקולד

3 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות אוזני פיל בציפוי שוקולד 

 

500 גרם בצק עלים קנוי או בהכנה ביתית

300 גרם סוכר לבן דק דק של "סוגת"

 

אופציה לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר מומס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות, מצב סטטי.

 

קודם כל עובדים במקום קריר!

מפזרים על משטח העבודה מחצית מכמות הסוכר  ( זה יהיה ה"קמח" שלנו ) , מניחים את הבצק מעל הסוכר, מזיזים מעט כדי שידבק. הופכים את הבצק, מזיזים שוב מעט כך שיהיה סוכר מ- 2 הצדדים.

מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.

מפזרים מעל סוכר ומדביקים בעזרת הידיים.

מקפלים 1/3 מלבן ומעליו את ה-2/3 שנותר. מהדקים בעזרת המערוך והידיים. מרדדים שוב ומקפלים לחצי.

מהדקים בעזרת המערוך והידיים ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ.

 

שלב הצורה:

מקפלים את הבצק לחצי רק כדי ליצור סימון.

כל קצה של המלבן מקפלים ל1/4 ואז מקפלים ל1/4 , מקפלים אחד על השני ופורסים בעזרת סכין חדה כל עוגייה חצי ס"מ.

מניחים את האוזני פיל מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים גדולים ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה.

לאחר אפייה מניחים לצינון כשעה.

 

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, טובלים על עוגייה בשוקולד המריר ומניחים מעל נייר אפייה עד לייבוש מלא.

מאחסנים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

פוסט בשיתוף "סוגת"