fbpx

סינבון לוטוס

23 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

סינבון לוטוס ( 12 יחידות סינבון או 18 מיני סינבון ):

לבצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים – 250 מ"ל ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח ( 630 גרם )

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

 

מלית לוטוס:

1 צנצנת ממרח לוטוס ( שומרים 2 כפות לקישוט)

100 גרם סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון

50 גרם עוגיות לוטוס ( לטחון מעט או לקצוץ דק )

 

ציפוי גבינת שמנת:

50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

חבילת גבינת שמנת ״פילדלפיה״ ( טמפרטורת חדר)

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים והחלב.

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.

מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומתחילים לרדד למלבן דק.

מחממים את ממרח הלוטוס כדי שיהיה נוח למריחה. ובקערה אחרת מניחים את הסוכר החום והקינמון, מערבבים מעט.

 

מורחים מעל המלבן שכבה דקה של ממרח לוטוס. מעל ממרח הלוטוס מפזרים את הסוכר החום עם הקינמון וגם את עוגיות הלוטוס הטחונות.

מהדקים מעט עם הידיים ומגלגלים את המלבן לרולדה.

פורסים את הרולדה לעיגולים שווים. מסדרים את השבלולים במרווחים שווים בתבנית אפייה.

מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות מצב סטטי.

לאחר התפחה מלאה מכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות או עד שפני הבצק מתחילים להזהיב.

 

בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.

 

מוציאים את הסינבונים מהתנור ולאחר צינון של 10 דקות מורחים מעל הסינבונים את הציפוי גבינה בעזרת כף או מרית.

מעל ציפוי הגבינה מזלפים מעט ממרח לוטוס ששמרנו ומפזרים מעט עוגיות לוטוס טחונות דק.

וזהו הסינבון שלנו מוכן!