fbpx

לחמניות "אצבע" לבית הספר

31 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

לחמניות אצבע לבית הספר ( 15 לחמניות ) :

 

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים

6 כפות סוכר

1/3 כוס שמן קנולה

500 מ"ל מים

כף מלח

 

להברשה: ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, טורבו.

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית.

לבסוף מוסיפים את המלח, לשים את הבצק במשך כ- 10 דקות עד קבלת בצק אחיד ודביק!

את הבצק מעבירים לקערה משומנת ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים כל חלק 100 גרם ומכדררים לכדור. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה ( חשוב להניח מעל ניילון נצמד או מגבת כדי למנוע התייבשות).

את הכדורים מרדדים למלבן , את המלבן מגלגלים לנחש , ומרדדים עם הידיים מעט כדי למתוח אותו.

 

מניחים את הרצועות על מגש אפייה במרווחים שווים, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

לאחר מכן מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה.

מוציאים מאפייה, מברישים בשמן זית ומחכים שהלחמניות יצטננו ( בהתחלה החלק העליון מעט קשה לאחר צינון הוא מתרכך )