כדורי אוראו מ – 4 מרכיבים
כמה דברים לפני שמתחילים:
את גבינת המסקרפונה ניתן להחליף לגבינת שמנת.
כדי לקבל ציפוי לבן אטום אני ממליצה לעשות ציפוי כפול. לצפות פעם ראשונה את כל הכדורים, להקפיא עשר דקות ולצפות פעם נוספת – ככה תקבלו ציפוי אטום.
חשוב לעבוד עם כדורים קרים / קפואים כך זה יקל על תהליך הציפוי.
אם אתם רוצים לקשט את הכדורים תעשו זאת ממש שנייה אחרי הציפוי , הציפוי מתקשה תוך שניות.
המלצה נוספת לאוהבת חמאת הבוטנים – תחליפו מחצית ממרח השוקולד בחמאת בוטנים זה שוס!
ולמי שלא אוהב גבינת מסקרפונה / שמנת הוספתי מתכון בונוס נוסף , תקחו בחשבון שהמרקם שונה מעט וזה יותר בכיוון כדורי שוקולד.
כדורי אוראו ( 25 יחידות ):
32 יחידות אוראו
100 גרם ממרח שוקולד ( נוטלה וכו' ) אם אתם רוצים להפחית ברמת מתיקות ניתן להוריד 50 גרם.
200 גרם גבינת מסקרפונה
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
או
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוראו עד פירורים דקים. מעבירים את הפירורים לקערה , מוסיפים את ממרח השוקולד וגבינת השמנת ומערבבים היטב. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
לאחר קירור מהיר מגלגלים 25 כדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מחזירים להקפאה כשעה.
מחממים את הציפוי : בקערה מניחים שוקולד לבן או שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מתחילים בציפוי: מוציאים את הכדורים מהמקפיא , בעזרת מזלג מכניסים כל כדור לקערה עם השוקולד ומצפים מכל הצדדים. מוציאים בעזרת המזלג ( לא נועצים אלא מרימים מהצד ) ומניחים על נייר אפייה כך ממשיכים עם כל הכדורים. אם אתם רואים שהכדורים מתחילים להפשיר וקשה לצפות אותם אפשר להכניס ל 10 דקות למקפיא.
ויש גם מתכון נוסף כמובן!
כדורי אוראו ( 20 יחידות ):
150 גרם אוראו
100 גרם פתיבר שוקולד
150 גרם ממרח נוטלה
1/4 כוס חלב
לציפוי: קוקוס / שוקולד מומס כמו במתכון הקודם
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוראו והפתיבר לפירורים דקים , מוסיפים את החלב וממרח השוקולד ומערבבים היטב עד תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
לאחר קירור מגלגלים לכדורים , מניחים על מגש אפייה מכניסים לשעה להקפאה.
מחממים את הציפוי : בקערה מניחים שוקולד לבן או שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מתחילים בציפוי: מוציאים את הכדורים מהמקפיא , בעזרת מזלג מכניסים כל כדור לקערה עם השוקולד ומצפים מכל הצדדים. מוציאים בעזרת המזלג ( לא נועצים אלא מרימים מהצד ) ומניחים על נייר אפייה כך ממשיכים עם כל הכדורים. אם אתם רואים שהכדורים מתחילים להפשיר וקשה לצפות אותם אפשר להכניס ל 10 דקות למקפיא.
[js-disqus]