fbpx

כדורי אוראו מ – 4 מרכיבים

6 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את גבינת המסקרפונה ניתן להחליף לגבינת שמנת.

כדי לקבל ציפוי לבן  אטום אני ממליצה לעשות ציפוי כפול. לצפות פעם ראשונה את כל הכדורים, להקפיא עשר דקות ולצפות פעם נוספת – ככה תקבלו ציפוי אטום.

חשוב לעבוד עם כדורים קרים / קפואים כך זה יקל על תהליך הציפוי.

אם אתם רוצים לקשט את הכדורים תעשו זאת ממש שנייה אחרי הציפוי , הציפוי מתקשה תוך שניות.

המלצה נוספת לאוהבת חמאת הבוטנים – תחליפו מחצית ממרח השוקולד בחמאת בוטנים זה שוס!

ולמי שלא אוהב גבינת מסקרפונה / שמנת הוספתי מתכון בונוס נוסף , תקחו בחשבון שהמרקם שונה מעט וזה יותר בכיוון כדורי שוקולד.

 

כדורי אוראו ( 25 יחידות ):

 

32 יחידות אוראו

100 גרם ממרח שוקולד ( נוטלה וכו' ) אם אתם רוצים להפחית ברמת מתיקות ניתן להוריד 50 גרם.

200 גרם גבינת מסקרפונה

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

או

200 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוראו עד פירורים דקים. מעבירים את הפירורים לקערה , מוסיפים את ממרח השוקולד וגבינת השמנת ומערבבים היטב. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

 

לאחר קירור מהיר מגלגלים 25 כדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מחזירים להקפאה כשעה.

 

מחממים את הציפוי : בקערה מניחים שוקולד לבן או שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

מתחילים בציפוי: מוציאים את הכדורים מהמקפיא , בעזרת מזלג מכניסים כל כדור לקערה עם השוקולד ומצפים מכל הצדדים. מוציאים בעזרת המזלג ( לא נועצים אלא מרימים מהצד ) ומניחים על נייר אפייה כך ממשיכים עם כל הכדורים. אם אתם רואים שהכדורים מתחילים להפשיר וקשה לצפות אותם אפשר להכניס ל 10 דקות למקפיא.

 

ויש גם מתכון נוסף כמובן!

כדורי אוראו ( 20 יחידות ):

 

150 גרם אוראו

100 גרם פתיבר שוקולד

150 גרם ממרח נוטלה

1/4 כוס חלב

 

לציפוי: קוקוס / שוקולד מומס כמו במתכון הקודם

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את עוגיות האוראו והפתיבר לפירורים דקים , מוסיפים את החלב וממרח השוקולד ומערבבים היטב עד תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.

לאחר קירור מגלגלים לכדורים , מניחים על מגש אפייה מכניסים לשעה להקפאה.

 

מחממים את הציפוי : בקערה מניחים שוקולד לבן או שוקולד מריר ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

מתחילים בציפוי: מוציאים את הכדורים מהמקפיא , בעזרת מזלג מכניסים כל כדור לקערה עם השוקולד ומצפים מכל הצדדים. מוציאים בעזרת המזלג ( לא נועצים אלא מרימים מהצד ) ומניחים על נייר אפייה כך ממשיכים עם כל הכדורים. אם אתם רואים שהכדורים מתחילים להפשיר וקשה לצפות אותם אפשר להכניס ל 10 דקות למקפיא.