fbpx

חיתוכיות בייגלה ולוטוס

7 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

איך אני אוהבת את השילוב הזה – של מתוק ומלוח .. וכשזה מגיע בצורת חטיף זה רק משתבח!

תכירו את החיתוכיות הממכרות האלו שנכנסות לקטגוריה של " כל אחד יכול " …

חיתוכיות בשילוב של לוטוב , בייגלה , חמאת בוטנים ושוקולד חלב – בסוף הן מקבלות מרקם של חטיף רך וטעים טעים! אם אתם רוצים לקשט אפשר לצפות עם ממרח לוטוס ( ממש לא חייבים, אפשר גם פשוט לחתוך לקוביות קטנות ) .

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הממרחים ( לוטוס / חמאת בוטנים ) אפשר להחליף בכל ממרח אחר באותו המרקם ובאותה הכמות.

אני לא ממליצה להוריד את השוקולד החלב הוא לגמרי מוסיף למרקם ולטעם. אבל אם במקרה אתם פחות בעניין, אפשר להחליף אותו לשוקולד מריר או לבן ואפשר גם להוריד אותו. תקחו בחשבון שאם אתם מורידים את השוקולד החיתוכיות יצאו קצת פחות רכות.

 

חיתוכיות בייגלה ולוטוס ( תבנית ריבוע 20*20):

 

200 גרם עוגיות לוטוס

200 גרם בייגלה

250 גרם ממרח לוטוס

250 גרם ממרח חמאת בוטנים

200 גרם שוקולד חלב

30 גרם חמאה

 

לציפוי:

150 גרם ממרח לוטוס

עוגיות לוטוס

בייגלה

 

אופן ההכנה:

 

במעבד מזון מניחים עוגיות לוטוס ובייגלה, טוחנים עד ממש כמעט אבקה או פירורים דקים.

 

בקערה מניחים ממרח לוטוס, חמאת בוטנים, שוקולד חלב וחמאה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

אל הקערה מוסיפים את העוגיות והבייגלה שטחנו לאבקה, מערבבים היטב עד בלילה אחידה , היא תצא לכם מעט סמיכה.

 

את הבלילה מעבירים לתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה. משטחים בעזרת כף ומעבירים למקפיא לשעתיים.

מכינים את הציפוי: בקערה מניחים את ממרח הלוטוס, מחממים ממש מעט בין חצי דקה עד דקה רק עד שהממרח הופך נוזלי

מוזגים את הציפוי מעל החטיף הקפוא ,  מקשטים עם בייגלה ועוגיות לוטוס ומחזירים להקפאה נוספת כחצי שעה או עד התייצבות.

 

לאחר מכן מחלצים מהתבנית ופורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים במקר במשך כשבוע בקופסא אטומה!