fbpx

פיצה זעתר וגבינות

25 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

פיצה זעתר וגבינות ( 3 פיצות בינוניות ודקות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

15 גרם שמרים טריים / 5 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

325 מ”ל מים פושרים

 

לטופינג זעתר:

זעתר

שמן זית

200 גרם גבינת חמד 16% של תנובה

200 גרם פתיתי מוצרלה של "השף הלבן"

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים , מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי לישה את השמן זית ולאחר מכן את המים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים את פעילות המיקסר לפחות כ- 10 דקות עד בצק חלק , אחיד ודביק.

את הבצק מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מניחים להתפחה כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

 

בינתיים מחממים תנור ל-230 מעלות על מצב טורבו.

 

אחרי התפחה של הבצק, מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-3 כדורים גדולים ומניחים על משטח מקומח להתפחה, כמובן שמקמחים גם את הכדורים מלמעלה ומכסים במגבת מטבח. את הכדורים מתפיחים כ- 30 עד 40 דקות.

 

אחרי שהכדורים תפחו, מתחילים לעצב את הפיצה: לוקחים כדור בצק שתפח ובעזרת ידיים מקומחות ומשטח מקומח פותחים או משטחים את הבצק לעיגול דק ( אפשר להיעזר גם במערוך).

 

מניחים את הבצק על אבן שמוט או תבנית תנור עם נייר אפייה.

 

בקערה קטנה מניחים 5 כפות זעתר ומוסיפים שמן זית תוך כדי ערבוב עד קבלת ממרח נוח למריחה.

מניחים מהממרח על בצק הפיצה ומורחים בעדינות בעזרת גב של כף.

משאירים שוליים ריקים.

מפזרים מעל גבינת חמד וגם מוצרלה בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 12 דקות או עד הזהבה של השוליים והגבינה.

 

מוציאים, פורסים למשולשים וזוללים!

 

פרסום ממומן בשיתוף " תנובה"

 

[js-disqus]