fbpx

בראוניז קלאסי

14 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

בראוניז קלאסי ( תבנית ריבוע 24*24):

 

225 גרם שוקולד מריר

225 גרם חמאה

4 ביצים

1/2  כוס סוכר לבן  ( 100 גרם )

1 כוס סוכר חום בהיר ( 200 גרם )

1 כף קקאו

1 כוס קמח ( 140 גרם )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וטורפים היטב.

בקערת המיקסר מניחים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום , בעזרת וו בלון מקציפים כחמש דקות עד קציפה בהירה יותר ( היא לא אמורה להיות יציבה ).

אל קערת המיקסר מוסיפים את השוקולד תוך כדי הקצפה. לאחר מכן מוסיפים את הקקאו והקמח ממשיכים להקציף עד איחוד. לבסוף בודקים עם מרית שהבלילה אחידה וחלקה.

 

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא מעט רטוב ( תשימו לב שהבראוניז לא מתייבש לכם ).

 

מוציאים את הבראוניס ומכניסים ישר להקפאה. מקפיאים כשעתיים.

 

לאחר מכן משחררים מהתבנית ופורסים לריבועים. את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.