עוגת שוקולד ופקאן פאדג'ית
ושוב הגענו לתקופת החגים, וואו זה היה מהיר.
אבל הפעם זה קצת שונה מהשנה שעברה, כן יהיה סגר או לא … אף אחד עדיין לא יודע.
אז אני מתחילה מהעוגות הפשוטות ( פשוטה אבל עדיין מרשימה ) , עוגת שוקולד פקאן – פאדג'ית בטירוף! פשוט מושלמת .
היא גם ללא גלוטן וגם אפשר להפוך אותה לפרווה בלי שתרגישו והיא תשאר מדהימה.
אני בטוחה שהיא תעשה את החג לכיף יותר, גם אם יהיה סגר (:
עוגת שוקולד ופקאן פאדג’ית ( תבנית עגולה בקוטר 22):
180 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כף קקאו
100 גרם פקאן קלוי טחון דק
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 מל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומניחים בצד.
בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה בהירה ותפוחה. אל קערת המיקסר מוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.
אל קערת המיקסר מנפים קורנפלור וקקאו , מוסיפים גם את הפקאן ומקפלים עד איחוד המרכיבים ( אפשר להיעזר גם במטרפה ).
מוזגים את הבלילה אל תבנית עגולה משומנת היטב! אופים את העוגה כ- 30 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים , תזהרו לא לייבש את העוגה.
מניחים את העוגה לצינון ועוברים לציפוי.
מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מוזגים את הציפוי מעל העוגה בזהירות, העוגה עדינה. משטחים את הציפוי בעזרת כף.
מכניסים את העוגה להתייצבות לפחות כ-4 שעות.
מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה , מקשטים ומגישים. העוגה נשמרת בקירור במשך כשבוע ימים.
לגרסא הפרווה: את החמאה מחליפים לנטורינה / מחמאה , את השמנת המתוקה מחליפים לקרם קוקוס או שמנת צמחית
[js-disqus]