fbpx

חלת דבש מתוקה ורכה לראש השנה

6 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

חלת דבש מתוקה ורכה לראש השנה ( 2 חלות כדורים עגולות בקוטר 26 ):

 

לבצק:

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים

1/4 כוס סוכר לבן

3/4 כוס שמן קנולה

100 גרם דבש

500 מ"ל מים פושרים

כף מלח

 

להברשה לפני אפייה:

1 ביצה מהולה בכף מים

 

לקישוט:

סוכר גבישי

שומשום

שקדים פרוסים

 

להברשה לאחר אפייה:

50 גרם דבש מהול ב-2 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, טורבו.

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

מוסיפים את השמן, המים והדבש ולקראת הסוף את המלח,  לשים את הבצק לפחות כ- 15 דקות עד שמקבלים בצק חלק, אחיד ומעט דביק.

 

את הבצק מעבירים לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח , בערך כשעה.

 

לאחר הכפלת הנפח יוצרים כדורים , כל כדור במשקל של 80 גרם.

אפשר לעבוד על משטח מקומח אני במקרה הזה אוהבת לעבוד על משטח מעט משומן ( לא להגזים עם השמן!)

מניחים את הכדורים בתוך תבנית עגולה / רינג או פשוט בתבנית תנור , משאירים מעט מרווח בין כדור לכדור ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח ( 30- 40 דקות ).

 

לאחר התפחה מברישים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים עם מה שאוהבים ומכניסים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים את החלה מהתנור, מברישים ישר בדבש ומניחים לצינון.

את החלה שומרים בקופסא אטומה או שעוטפים היטב כך שלא תתייבש.