fbpx

עוגת קפה ושוקולד

1 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

זאת עוגה שדודה שלי ציפי מכינה תמיד כשאני מגיעה! העוגה הזאת, היא מסוג העוגות שהן מושלמות ליד הקפה.

תמיד תמיד תהיה מעולה, בכל שעה ביום!

עוגת קפה ושוקולד כזאת עסיסית וטעימה , משולבת עם שקדים טחונים, ואתם יודעים איזה פלאים שקדים טחונים עושים בעוגה אפויה…

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

אם אתם לא  אוהבים שקדים טחונים ניתן להמיר לחצי כוס קמח – המרקם ישתנה מעט.

את השמנת המתוקה ניתן להחליף לשמנת צמחית.

המראה של העוגה הוא לא הכי אסתטי, באמצע יווצר לכם מעין שקע וזה בסדר גמור! הטעם שלה  בהחלט מכפר על המראה (:

אם אתם רוצים מעט לייפות אותה ניתן למזוג מעט גנאש שוקולד או לפדר עם אבקת סוכר.

 

עוגת קפה ושוקולד ( 2 עוגות נמוכות בתבניות אינגליש קייק או עוגת אינגליש קייק גבוהה אחת ) :

 

לעוגה:

3 ביצים L

3/4 כוס סוכר לבן

3/4 כוס סוכר חום כהה

1 כוס שמן

1 כוס קמח

1 כוס שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפייה

1 כף קפה נמס

 

לבלילת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

 

בקערה מניחים ביצים, סוכר לבן , סוכר חום ושמן , טורפים היטב עם מטרפה עד איחוד החומרים.

מוסיפים אל הקערה קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקפה , טורפים שוב היטב עד איחוד.

 

לתערובת השוקולד: מניחים בקערה שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

אל תערובת השוקולד מוסיפים 3 כפות מבלילת העוגה ומערבבים היטב.

 

הרכבת העוגה: משמנים תבנית אינגליש קייק . מחלקים את בלילת העוגה בין 2 תבניות , מעל בלילת העוגה מחלקים את תערובת השוקולד בין 2 התבניות ( מוזגים את תערובת השוקולד במרכז ולאורך כל התבנית, זאת אומרת בפס אחד , אל תפחדו מתערובת השוקולד בסוף התוצאה מושלמת ).

בעזרת סכין או שיפוד מערבבים מעט את הבלילה בצורה מעגלית , רק כדי ליצור מעין צורה משויישת.

 

מכניסים את העוגה לאפייה כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. ( תשימו לב אם העוגה גבוהה יכול להיות שהזמן יתארך מעט ).

מצננים את העוגה ופורסים, ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה או כשהיא עטופה היטב.