fbpx

עוגת גזר הכי טעימה שתאכלו

10 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

כשבא מתכון למשהו פשוט אבל ממכר- עוגה בחושה זה פתרון אידאלי מבחינתי!

בין העוגות הבחושות הטעימות ביותר נמצאת עוגת הגזר.

זאת עוגה בחושה ועסיסית, רכה וטעימה , אפשר גם להוסיף תוספות אם אוהבים כמו אגוזים או שוקולד צ'יפס.

היא אחת העוגות האהובות בגלל הפשטות שלה, זאת עוגה שמכינים בקערה אחת בלי שום התחכמות ואני יכולה להבטיח לכם שתרצו לחסל את התבנית כולה.

זאת לגמרי הולכת להיות העוגה הקבועה שלכם ליד הקפה..

 

עוגת גזר הכי טעימה שתאכלו ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24):

 

1 כוס סוכר חום כהה

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1 1/4 כוסות שמן קנולה

1 כפית קינמון טחון

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

250 גרם קמח ( 2 כוסות פחות 3 כפות)

 

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3 כוסות גזר מגורד ( 300 גרם )

 

אופציה לתוספות:

1 כוס שוקולד צ’יפס

1 כוס פקאן קצוץ

1 כוס צימוקים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בעקרה מניחים סוכר חום כהה, סוכר חום בהיר, שמן וקינמון , טורפים היטב עד איחוד. מוסיפים את הביצים והווניל וטורפים שוב עד איחוד הבלילה.

 

אל תוך הבלילה מוסיפים קמח , אבקת סודה לשתייה ומלח, טורפים היטב עד דכל הקמח נטמע בבלילה ( אם יותר נוח לכם אפשר להיעזר בכף עץ).

 

לבלילה מוסיפים את הגזר המגורד ומקפלים היטב כך שכל הגזר יטמע בבלילה.

זהו הבלילה מוכנה! אם אתם רוצים תוספות זה הזמן.

כל תוספת שאתם רוצים , מוסיפים לבלילה ומקפלים עד איחוד.

 

את בלילת העוגה מעבירים לתבנית משומנת מעט , מכניסים לאפייה כ- 40 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.

 

מוציאים את העוגה , מצננים, מפדרים מעט עם אבקת סוכר ומגישים.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר כאשר היא עטופה היטב.