fbpx

עוגת גבינה אפויה

14 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את העוגה אופים באמבט מים. זאת אומרת שאת התבנית של העוגה מניחים בתבנית עמוקה יותר ואל התבנית העמוקה מוזגים מים רותחים.

בעקבות האפייה באמבט מים חשוב לשים לב לתבנית בה אתם משתשמים. אם זאת תבנית קפיצית יש סיכוי שיחדרו מים ולכן חשוב לאטום את תחתית התבנית היטב (עם נייר אלומיניום).

אם אתם משתמשים בתבנית פיירקס/ תבנית אלומיניום אין סיכוי שיחדרו מים ולכן אין צורך לעטוף את התבנית.

 

אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום מלבנית/ עגולה/ אינגליש קייק או כל צורה.

 

לשים לב לזמני האפייה, וכמובן לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.

את העוגה אפשר להכין גם ללא תחתית העוגיות

חשוב לצנן את העוגה במקרר לפניי החיתוך, אם לא תצננו אותה היא פשוט תתפרק.

 

עוגת גבינה אפויה ( תבנית קפיץ עגולה בקוטר 20 / תבנית פיירקס מלבנית 20*20 :

 

לתחתית:

150 גרם עוגיות ( עוגיות יין, פתיבר ,עוגיות ללא גלוטן וכו' )

50 גרם חמאה מומסת

 

לעוגת גבינה:

500 גרם גבינה לבנה

400 גרם גבינת שמנת

1 כוס סוכר

5 ביצים

70 גרם קורנפלור / קמח ( כשזה לא פסח )

1 אינסטנט פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים.

אם משתמשים בתבנית קפיצית עוטפים את תחתית התבנית עם נייר אלומיניום, אוטמים את כל התבנית כדי למנוע מהמים להכנס לתבנית. משמנים את התבנית היטב עם חמאה.

אם משתמשים בתבנית פיירקס אין צורך לעטוף את התבנית.

את התבנית מניחים בתבנית תנור עמוקה (אופים באמבט מים).

 

מתחילים עם התחתית: במעבד מזון מרסקים את הפתיבר לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.

את הפירורים מעבירים לתחתית התבנית, מהדקים היטב בעזרת הידיים או בעזרת תחתית של כוס. מניחים בצד.

 

ממשיכים אל המלית: בקערת המיקסר מניחים ביצים , מחברים את וו הבלון ( הקצפה ) ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-7 דקות עד קציפה בהירה ותפוחה.

אל קערת המיקסר מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת , ממשיכים לערבב עד איחוד.

 

בקערה נפרדת מניחים קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל , מוסיפים אל הקערה  עם היבשים כמחצית מהבלילה של הגבינות וטורפים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים.

 

את הבלילה עם הפודינג והקורנפלור מוסיפים בחזרה אל קערת המיקסר עם הבלילה וטורפים היטב עד איחוד מלא. כאשר בלילת העוגה חלקה ואחידה מוזגים בזהירות מעל תחתית העוגיות.

מיישרים מעט את הבלילה ומכניסים לאפייה, לפני שסוגרים את התנור מוזגים מים רותחים אל תבנית התנור.

מכניסים לאפייה. 10 דקות ראשונות על 180 מעלות.

 

לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-60 עד 80 דקות.

עד הזהבה מלאה של העוגה.

 

מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לצינון כחצי שעה בחוץ ולאחר מכן מכניסים לצינון והתייצבות במקרר למשך כ-6 שעות לפחות או לילה.

לאחר מכן מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר והעוגה מוכנה (:

את העוגה שומרים במקרר למשך כשבוע.

[js-disqus]