fbpx

קרולר – הסופגנייה של הצרפתים בציפוי גלייז

20 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

קרולר – סופגנייה צרפתית:

 

לבצק:

125 גרם חלב

125 גרם מים

110 גרם חמאה

1 כף סוכר

קורט מלח

177 גרם קמח

240 גרם ביצים

 

לציפוי:

200 גרם סוכר וכפית קינמון

 

או גלייז:

200 גרם אבקת סוכר

1 כף דבש

35-45 גרם חלב

אופציה לטעמים – 1 כף מחית פטל/ פיסטוק / תות

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקלחת מניחים חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח , מביאים לרתיחה ומערבבים עד המסה מלאה של החמאה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר עד קבלת בצק , מורידים את הקלחת מהגז ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר.

מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב על מהירות איטית במשך כ- 15 דקות עד שהבצק קר לחלוטין.

לאחר שהבצק קר מוסיפים את הביצים אחת אחרי  השנייה. וממשיכים לערבב עד קבלת בצק רבוך אחיד.

 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים עיגולים מעל ריבועי נייר האפייה.

את הריבועים מניחים מעל מגש אפייה ומכניסים להקפאה במשך עשרים דקות או קירור חצי שעה.

לאחר קירור, בסיר רחב מחממים את השמן, השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 185 מעלות.

מכניסים את ריבועי נייר האפייה עם הבצק כשהם הפוכים, זאת אומרת הנייר אפייה כלפי מעלה, לאט לאט מסירים אותו בעזרת מלקחיים ומטגנים עד הזהבה מכל צד, תהיו סבלניים זה לוקח זמן.

לאחר מכן מוציאים מהשמן.

 

עכשיו ניתן לצפות בסוכר וקינמון או גלייז. אם אתם מצפים בסוכר וקינמון אז זה הזמן.

לגלייז: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שהוא מגיע למרקם חלק ונוזלי.

לאחר מכן טובלים כל קרולר בגלייז , הופכים ומניחים על רשת עד התייצבות.

את הקרולר שומרים בקופסא אטומה והוא הכי טעים ביום הטיגון שלו.