קרפ טבעוני
טבעונות – וואו , איזה מרתיע זה לשמוע מתכון שהוא טבעוני ? אנשים אומרים לעצמם בטוח זה לא טעים, למה ? כי אין בפנים שמנת , ואין חמאה ואולי בגלל שהשוקולד הוא רק מהצומח .
חלק מהעולם שלנו כיום הוא נורא מקובע, וחלק נרחב אחר פתוח לעולם נוסף, כמו עולם הטבעונות. הרי לא סתם זה הפך להיות טרנד עולמי.
אני עד לא מזמן לא רציתי בכלל לשמוע על טבעונות , אני לא אוהבת תחליפים , ומבחינתי מצרכים בסיסיים של עוגה אין להם תחליף.
גם אני הייתי מקובעת בנוגע לחשיבה שלי על תחליפי מזון מהצומח, עד שקלטתי שגם במעגל חברים שלי זה כבר התחיל להתפתח.
חברה אחת הפסיקה לאכול ביצים ומוצרי חלב, החברה השנייה לקחה את זה למקום בריא יותר וגם שילבה סוכרים בריאים יותר וקמחים ללא גלוטן.
ב- 2 המקרים הללו, חברות שלי התחילו את הטבעונות מהמקום הבריא יותר, יש גם טבעונים שמגיעים לעולם הזה מהמקום המוסרי , מזון מהצומח ולא מהחי.
אפשר לדבר על הנושא הזה עוד שעות רבות, כי אם נכנסים אליו וחוקרים אותו הוא לא נגמר , ולמען האמת הוא גם די מעניין.
היום אני מתחילה בפעם הראשונה לפתח מתכונים טבעוניים, המטרה שלי היא להראות לכם וגם לי שגם אם נתקלנו במתכון טבעוני ברשת, הוא פשוט קל וטעים! אל תתנו לכותרת להטעות אתכם .
בשביל התחלה קלילה וטעימה, בחרתי לפתוח בקרפ צרפתי פשוט ורגיל, (כמובן שאפשר להפוך אותו לבריא בעזרת קמח כוסמין או קמח מלא ) , את הקרפ שלי אני אוהבת במילוי שוקולד , יש ממרחים טבעוניים מעולים.
אם אתם לוקחים את זה למקום הבריא יותר, יש ממרח חרובים , ממרח חמאת בוטנים טבעי, סילאן ושלל פירות שאפשר לשלב.
קרפ טבעוני ( 10 יחידות בקוטר 25 ס”מ):
400 גרם חלב שקדים
220 גרם קמח
5 כפות סוכר
4 כפות שמן קנולה / שמן קוקוס מומס
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית תמצית ווניל
אפשרויות למילוי:
מרח שוקולד טבעוני
ממרח חמאת בוטנים
ממרח חרובים
סילאן
אופן ההכנה:
בקערה עמוקה מניחים את כל המצרכים , חלב שקדים, קמח, סוכר, שמן , אבקת סודה לשתייה ווניל. טורפים את כל המצרכים עד בלילה חלקה ואחידה , רצוי לאחר מכן להעביר את הבלילה דרך מסננת כדי לוודא שאין גושים בבלילה.
או לחילופין מניחים את כל המצרכים במעבד מזון, מעבדים עד בלילה חלקה וכאן אין צורך להעביר דרך מסננת.
מחממים מחבת קרפים או מחבת שטוחה, משמנים מעט בעזרת שמן קנולה או שמן קוקוס.
לאחר שהמחבת התחממה מוזגים 1/3 כוס מהבלילה למחבת , מטים את הבלילה לצדדים כך שכל הבלילה תכסה את פני המחבת , כמובן שהקרפ גם אמור לצאת דק. את הפעולה הזאת אפשר לעשות גם עם גב של כף.
מטגנים את הקרפ מכל צד כ-2 דקות תזהרו שלא יתייבש.
מניחים את הקרפים בערימה כדי לשמור על החום, ממלאים את הקרפים בממרח שאתם אוהבים ומגלגלים.
מקשטים בפירות, אגוזים , עוגיות וכו’.
הערות:
אם אתם רוצים להפוך את הקרפ לבריא יותר ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא כ- 200 גרם במקום 220.
במקום סוכר ניתן להמיר ל- 2 כפות סילאן.
[js-disqus]