fbpx

פוסט ראשון בבלוג שלי ועוגת שמרים שוקולדית במיוחד

20 מרץ 2019 מאת עדי קלינגהופר

מי היה מאמין והנה זה קורה .. הפוסט הראשון שלי בבלוג, המון רגשות מעורבים כמו כל התחלה חדשה.

כבר המון זמן שאני שומעת מאנשים באינסטגרם , בפייסבוק או אפילו בהודעות, משפטים קבועים כמו: “איפ אפשר למצוא את המתכונים שלך?” או “יש לך בלוג מתכונים?!”.

התשובה שלי הייתה לא, כי עד היום פשוט לא היה לי אומץ.

אבל עם הזמן הבנתי שרק אם אעז אני אצליח. ואכן כך קרה .. ביום בהיר אחד, העלתי מתכון של סינבון חם עם ציפוי גבינת שמנת והחזקתי אצבעות.

יום למחרת קיבלתי גל של תמונות של אנשים שהכינו את הסינבון שלי, עם משפט משמח של “הצלחתי!”. וכאם הבנתי שאני יכולה, יכולה לתרום לכם גם מהידע שלי!

החל מעכשיו תוכלו למצוא את המתכונים שלי בבלוג, מידי פעם אספר גם קצת על עצמי.

 

זהו חברים, סיימתי לחפור לכם … ויאללה אנחנו מגיעים לחלק שלשמו התכנסנו.

 

המתכון הראשון שלי , הוא מתכון מבוקש ובסיסי כמובן, עוגת שמרים שוקולד!

 

עוגת שמרים שוקולד (2 תבניות אינגליש קייק):

 

לבצק שמרים:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

1 חלמון

130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

200 מ”ל שמנת חמוצה

קורט מלח

3 כפות חלב

 

*ביצה טרופה להברשה

 

מלית שוקולד:

כוס סוכר חום בהיר

170 גרם חמאה

100 גרם קקאו

או לחילופין צנצנת ממרח “נוטלה”

 

סירופ סוכר:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר. מערבבים עם כף ומניחים בצד לחמש דקות. מחברים וו לישה ומתחילים את פעילות המיקסר , תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים לקערה את הביצים והחלמון. מוסיפים את השמנת חמוצה והקמח. מעבירים את המיקסר לפעילות איטית ומוסיפים את קוביות החמאה לאחר מכן מוסיפים קורט מלח. ממשיכים את פעילות המיקסר במשך 10 דקות עד בצק חלק ואחיד ודביק ( אל תפחדו אחרי התפחה זה מסתדר ).

מעבירים את הבצק לקערה ( נעזרים בידיים משומנות או מקומחות) , עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ( בימים קרים זה ייקח יותר ) או לילה במקרר.

הבצק לא אמור להכפיל את נפחו רק לקבל קצת נפח.

מכינים את מלית השוקולד: ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים עד איחוד.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

מוציאים את הבצק מהקירור או מקערת ההתפחה, מקמחים היטב את משטח העבודה ( לא לפחד ) ומרדדים למלבן דק, מורחים בעדינות את מלית השוקולד או ממרח שוקולד נוטלה , מה שאוהבים.

מגלגלים לרולדה, חוצים את הרולדה בעזרת סכין, מגלגלים לצורת “בורג” ומניחים להתפחה בתבנית אינגליש קייק עד הכפלת הנפח בערך כשעה .

 

אחרי התפחה, מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים את העוגות כ – 35 עד 40 דקות, עד שהעוגה זהובה ואפויה.

 

מכינים סירופ סוכר: מניחים בקלחת סוכר ומים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

 

כאשר העוגות יוצאות מהתנור מזגגים אותן מיד בסירופ סוכר בנדיבות. את העוגות שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

[js-disqus]