חיתוכיות לוטוס
חיתוכיות לוטוס עם גבינה ושוקולד לבן , ב – 10 דקות הכנה! קלות וטעימות , תתכוננו להכין אותן כל שבוע.
מצרכים ל 16 יחידות (רינג ריבוע 20*20) :
לתחתית :
150 גרם עוגיות לוטוס
50 גרם חמאה מומסת
לבלילת עוגה:
200 גרם שוקולד לבן
120 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה 9 /5 אחוז
1 ו 1/2 כוסות קמח
קורט מלח
צנצנת ממרח לוטוס
אופן הכנה:
מרפדים עם נייר אפייה את התבנית אפיה בקוטר 20*20.
טוחנים במעבד מזון עוגיות לוטוס עד פירורים דקים ומוסיפים לפירורים את החמאה המומסת, מערבבים עד איחוד החומרים ומשטחים בתבנית בעזרת כף , עד שמתקבלת שכבה אחידה של פירורי לוטוס. מניחים במקפיא עד הכנסת הבלילה.
מחממים תנור ל 170 מעלות וממשיכים עם הבלילה : ממיסים בקערה שוקולד לבן וחמאה עד המסה מלאה, מערבבים עד איחוד . מוסיפים לקערת השוקולד לבן את הסוכר, ביצים וקמח וטורפים היטב. מוסיפים לבלילה גבינה לבנה וקורט מלח.
מוציאים את התבנית מהמקפיא , מוזגים את הבלילה לתבנית עם תחתית העוגיות.
מחממים מעט ממרח לוטוס ומניחים בשקית זילוף , גוזרים חור קטן בשקית זילוף ומזלפים שורות עם מרווח קטן , לאחר מכן לוקחים קיסם ומציירים שורות בכיוון הנגדי כך יוצרים את השיש מעל החיתוכיות. מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהבלילה יציבה!
מעבירים לקירור מלא במקרר ( לפחות שעתיים ) , מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים. שומרים את החיתוכיות בקירור.
[js-disqus]