fbpx

שלגון אוראו

30 יולי 2021 מאת עדי קלינגהופר

שלגון (גלידה ) אוראו – 16 יחידות:

 

לבלילת הגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

400 גרם חלב מרוכז

200 גרם גבינת מסקרפונה

15 עוגיות אוראו מרוסקות גס

 

לציפוי:

300 גרם שוקולד חלב

2 כפות שמן קנולה

10 עוגיות אוראו מרוסקות דק

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה מחברים וו הקצפה ומקציפים עד קצפת רכה אך די יציבה.

מוסיפים את החלב מרוכז וממשיכים להקציף מספר שניות עד איחוד המרכיבים.

אל הבלילה מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומקפלים עם מרית בעדינות.

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף.

 

מניחים את תבניות הארטיק על מגש ישר ויציב.

מזלפים את בלילת הארטיק עד סוף גובה התבנית.

מיישרים את הבלילה עם פלטה קטנה. משחילים מקל עץ בחור של תבנית הארטיק ומכניסים להקפאה לילה שלם ( או לפחות 8 שעות ).

 

לאחר הקפאה מלאה מחלצים מהתבנית, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים להקפאה חוזרת עד הציפוי.

 

לאחר כשעה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ושוקולד חלק.

מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים מעט.

מעבירים את הציפוי לכוס צרה וארוכה.

 

מוציאים את הארטיקים הקפואים מכניסים לציפוי השוקולד שבכוס, מוציאים מנערים את העודפים  ומניחים בחזרה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

 

לאחר ציפוי מעבירים את כל הארטיקים בחזרה להקפאה והם מוכנים (: