fbpx

פנקייק מושלם וקל להכנה

20 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

לפנקייק (מכמות אחת יוצאים 20 – 25 פנקייקים):

210 גרם קמח

50 גרם סוכר

10 גרם אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 ביצים

250 מ"ל חלב ( 1 כוס )

30 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים חלב, ביצים וסוכר, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח , אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה טורפים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים. מוסיפים לבסוף את החמאה ותמצית הוניל, טורפים שוב עד איחוד.

מחממים מחבת רחבה על להבה נמוכה ומשמנים אותה עם חמאה.

כאשר המחבת מספיק חמה מניחים כף מהבלילה וכשמתחילות להופיע בועות קטנות זה הזמן להפוך את הפנקייק. מטגנים מהצד השני כדקה נוספת ומוצאים לצלחת הגשה.

כך ממשיכים עם כל הבלילה. מגישים בצד עם רוטב מייפל או שוקולד חם.

 

[js-disqus]