fbpx

קרם ברולה קלאסי

1 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

קרם ברולה זה אחד מהקינוחים הכי קלאסיים. אין מסעדה שקרם ברולה  לא חלק מהתפריט שלה ובצדק!

הקינוח הזה כל כך קליל,קרמי ומרענן אין ספק שהוא תמיד בא טוב בסוף כל ארוחה .. אתם תופתעו לראות כמה הוא קל להכנה , ואני גם אנפץ לכם מיתוס אחד עליו – לא אופים את הקרם ברולה באמבטיית מים רותחים.

מזהירה מראש- להכין כמות כפולה.

בהצלחה!

 

קרם ברולה ( 7 קעריות בנפח 125 מ"ל):

 

600 מ”ל שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר לבן

1 מקל וניל בינוני / 1 כפית מחית וניל

5 חלמונים L

 

לציפוי:

5 כפות סוכר חום בהיר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-100 מעלות.

 

בסיר קטן מניחים את הסוכר עם השמנת והמקל ווניל חצוי או מחית וניל ומביאים לרתיחה.

 

בקערה נוספת מניחים את החלמונים וטורפים אותם מעט. כשהשמנת בסיר הגיעה לרתיחה , מעבירים אותה בזרם דק דרך מסננת אל תוך קערת החלמונים, הכל קורה תוך כדי טריפה כדי שהחלמונים לא יתבשלו.

כשהבלילה אחידה מעבירים שוב דרך מסננת ( כדי לוודא שלא נשארו גושים) למד ליטר או קערה .

את הבלילה מוזגים לכלי הגשה המונחים על מגש אפייה, את הבלילה לא למזוג עד סוף גובה הכלי, 2/3 מגובה הכלי זה מספיק.

 

את קרם הברולה אופים כ- 30 עד 40 דקות, או עד שהקרם מתייצב בצדדים אך עדיין מעט רוטט במרכז.

 

את הכלים מעבירים לקירור מלאו התייצבות, לפחות כ-4 שעות או לילה.

 

לאחר התייצבות וקירור מלא , מפזרים על פני קרם הברולה כף סוכר חום, מפזרים בצורה אחידה, ושורפים מעט עם ברנר עד קרמול זהוב.

 

מגישים ואוכלים!

 

הערות:

לגרסא פרווה של הקרם ברולה מחליפים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס באותו היחס.