fbpx

דונאטס אוראו

9 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הבצק של הדונאטס מומלץ להכין יום לפני הטיגון , כך יהיה נוח וקל יותר לרדד וכמובן לקרוץ.

הבצק של הדונאטס מקבל את הצבע של עוגיות האוראו וזה בסדר, זה כל היופי (:

את הדונאטס מטגנים בטמפרטורה של 160 מעלות, כמובן לא על להבה גבוהה!

כדי לקבל ציפוי יפה, יציב ולא נוזל תשימו לב שהשוקולד צריך להגיע להצטנן וכך גם הדונאטס. אם שניהם יהיו חמימים השוקולד ינזל ולא יתפס.

 

דונאטס אוראו (  20 יחידות ):

 

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

2 ביצים

2 חלמונים

60 גרם שמן

450 מ"ל מים פושרים

1 כף ברנדי

קורט מלח

16 עוגיות אוראו

 

2 ליטר שמן קנולה לטיגון

 

לציפוי:

אופציה א'- 200 גרם שוקולד לבן

אופציה ב' – 150 גרם שוקולד מריר + 150 גרם שמנת מתוקה

 

למילוי ( לא חובה ):

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

10 עוגיות אוראו טחונות דק

 

אופן ההכנה:

 מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, החלמונים והשמן.

לאחר מכן מוסיפים את המים , המלח והברנדי. ממשיכים ללוש על מהירות בינונית במשך כ -10 דקות .

לאחר מכן נקבל בצק דביק וחלק. מוסיפים את עוגיות האוראו וממשיכים ללוש כ- 2 דקות רק עד שהאוראו מתאחד עם הבצק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ( אפשר להיעזר בידיים משומנות ), מכסים ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מקמחים את הבצק מכל הכיוונים ומתחילים לרדד , תשימו לב שהבצק צריך להישאר עבה כדי שלא נקבל דונאטס דק.

לאחר שרידדנו את הבצק למלבן די עבה קורצים עיגולים של דונאטס מהבצק ( קוטר 8 ס"מ) , כל דונאטס כזה מניחים מעל ריבוע נייר אפייה ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר.

בינתיים כשהדונאטס תופח מתחילים לחמם את השמן בסיר רחב. תשימו לב שהשמן צריך להגיע לטמפרטורה של 160 מעלות.

 

לאחר שהדונאטס הכפיל את נפחו והשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה זה הזמן לטגן.

מניחים בזהירות כל ריבוע נייר אפייה עם דונאטס בשמן הרותח, מוציאים את הנייר בזהירות עם מלקחיים. מטגנים את הדונאטס עד הזהבה , הופכים ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני.

מוציאים את הדונאטס אל נייר סופג ומניחים להצטננות.

 

ממשיכים לציפויים: במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים של  30 שניות עד המסה מלאה. מניחים בצד להצטננות.

 

לציפוי שוקולד – בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מניחים בצד להצטננות .

 

למילוי: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל ואוראו, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף עד קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומניחים במקרר עד השימוש.

 

הרכבת הדונאטס: את הדונאטס מתחילים להרכיב מהמילוי.

כאשר הדונאטס התקרר הופכים אותו , עושים 2 חורים ( בקצוות שלל הדונאטס ) בעזרת סכין וממלאים עם הקצפת אוראו.

הופכים ומחכים לציפוי.

אם השוקולדים הגיעו לטמפרטורת החדר והם כבר לא נוזליים מאוד זה הזמן לצפות.

לוקחים את הדונאטס וטובלים את החלק העליון בעדינות , מרימים ומנערים כך שהשאריות ירדו. לאחר מספר שניות הופכים מניחים בזהירות ומקשטים עם אוראו.

 

את הדונאטס שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה. הדונאטס נשמרים רכים וטעימים באותו היום.

 

[js-disqus]