fbpx

עוגיות פרמזן

16 נובמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות פרמזן מלוחות ( 45-50 עוגיות )

 

לבצק:

240 גרם קמח

200 גרם חמאה

2 שקיות פתיתי פרמזן של השף הלבן

50 גרם גבינת אמנטל מגורדת

3 כפות שומשום

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

50 גרם קצח

150 גרם שומשום

50 גרם פתיתי פרמזן של השף הלבן

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערת המיקסר מניחים קמח, חמאה, פרמז'ן , גבינת אמנטל ושומשום, מחברים וו גיטרה ומעבדים עד בצק אחיד.

 

מחלקים את הבצק ל-3. כל חתיכה מגלגלים לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים חצי שעה.

 

בצלחת רחבה מניחים קצח, שומשום ופרמזן ומערבבים.

מוציאים את גלילי הבצק מהקפאה, מברישים בביצה ומגלגלים בצלחת עם השומשום והקצח, מצפים את כל הגליל ופורסים לעיגולים.

את עיגולי הבצק מניחים על תבנית אפייה  במרווחים קטנים ( העוגיות לא מתרחבות ).

כך חוזרים עם שאר גלילי הבצק.

 

מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים, מצננים ואורזים בקופסא. העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר כ- 5 ימים.

 

פרסום ממומן בשיתוף השף הלבן

[js-disqus]