fbpx

עוגיות תמרים מגולגלות

2 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

זו כבר מסורת של כמה שנים (מאז שאמא שלי נפטרה) שאת יום כיפור אני מעבירה אצל דודה שלי ציפי , יום לפני אני מכינה את עצמי נפשית לצום עצמו.

אבל הקושי הכי גדול הוא להתמודד עם ריח העוגיות שיש בבית שלה.

 

כיאה לדודה מרוקאית, סוף הצום אצלה זה ממש כמו מימונה, ולכן כשאני מגיעה לפני הצום לארוחה מפסקת עוד בפתח הכניסה של הבית מתחילים להריח את ההכנות …

ופה הפחד שלי מתחיל, כל הצום אנחנו מפנטזים על הקופסאות עוגיות שמחכות על השיש.

 

מבין כל העוגיות אין ספק שהעוגייה שאני הכי מחכה לה זאת עוגיית תמרים מגולגלת, רכה ועדינה.

אז הנה לכם העוגייה האהובה עליי, ומהיום גם עליכם!

עוגיית תמרים, עם בצק שמנת רך ללא ביצים , זאת לא העוגייה הידועה העשוייה מבצק פריך , אבל אני מבטיחה לכם שהיא לא נופלת ממנה.

מפה אאחל לכם צום קל!


** הערה חשובה: העוגיות אמורות להישאר לבנות ולא לקבל צבע זהוב, אם תגיעו לצבע זהוב העוגיות יתקשו ולא ישארו רכות.
זמן האפייה משתנה מתנור לתנור ולכן ממליצה לבדוק אחרי 20 דקות את מצב העוגיות, תגעו בהן אם אתם מרגישים שהן די רכות ואפויות זה הזמן להוציא, אם עדיין לא אפויות, להשאיר מספר דקות נוספות ולפקח.

עוגיות תמרים מגולגולת: (2 רולדות)

 

לבצק:

גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

½2 כוסות קמח

50 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

למילוי:

ממרח תמרים

אופציה לתוספת אגוזים : אגוזי פקאן / אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים קמח, אבקת סוכר, קורט מלח ואבקת אפייה, מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב גביע שמנת חמוצה וחמאה קרה. ממשיכים לערבב עד בצק חלק ואחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה, לקירור קל.

 

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

 

מוציאים את הבצק אחרי שהוא נח שעה במקרר, חוצים את הבצק ל-2.

לוקחים חלק אחד של הבצק, מניחים מעל נייר אפייה מקומח ומרדדים למלבן דק, אך תיזהרו שלא יקרע.

מורחים מעל המלבן את ממרח התמרים ( כדאי להיעזר בפלטה או מרית) בשכבה אחידה, מפזרים את האגוזים ומגלגלים לרולדה.

בעזרת סכין מקומחת פורסים את הרולדה לעוגיות שמנמנות, מניחים אותן במרווחים על מגש האפייה שמרופד בנייר אפייה.

 

כך חוזרים גם עם הרולדה השנייה. אופים את העוגיות כ-20 עד 30 דקות, הרולדה לא אמורה לקבל צבע זהוב, היא אמורה להישאר רכה ולא קשה.

 

אחרי אפייה מוציאים את העוגיות מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה כשבוע  ימים.

 

הערות:

ניתן לשנות את המילוי לנוטלה/ חלבה/ לוטוס.