fbpx

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

23 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות שוקולד צ'יפס הן בין העוגיות הכי אהובות שיש בבלוג, וגם בעולם!

כבר הרבה זמן שאני מחפשת איך לשדרג אותן … וחשבתי שמילוי נוטלה זה רעיון מעולה! ( דרך אגב אפשר כל ממרח שאתם אוהבים)

ועכשיו מבחינתי הן כמו עוגיות הפתעה- מבחוץ זאת בסך הכל עוגיית שוקולד צ'יפס פריכה , זהובה ותמימה, וכשפותחים אותה מגלים בתוכה עולם מפתיע של נוטלה.

היא כל כך טעימה ולדעתי גם מיוחדת, את הבצק אפשר גם להפוך לבצק קקאו – שוקולד ואז העוגייה מקבלת עוד שדרוג קטן במראה וגם בטעם.

העוגיות האלו קלות מאוד להכנה , אין פה צורך במיקסר ( אם תקשיבו להוראות ותשתמשו בחמאה רכה מאוד). פה תצטרכו רק כף עץ וקערה.

בהצלחה! ושיהיה לכם יום מלא בהפתעות טובות, כמו הנוטלה …

 

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה (16 עוגיות גדולות ):

 

225 גרם חמאה רכה מאוד ( אם הוצאתם אותה עכשיו מהמקרר , תכניסו אותה ל- 30 שניות למיקרוגל)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

1 כוס סוכר חום בהיר או כהה  (240 גרם)

2 ביצים

½2 כוסות קמח (350 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף קורנפלור

קורט מלח

1 כוס שוקולד צ’יפס

אופציה לבצק חום: 2 כפות קקאו

 

למילוי: צנצנת נוטלה (350 גרם) או ממרח שוקולד שאוהבים

 

אופן ההכנה:

 

מניחים נייר אפייה על מגש שטוח. מעל נייר האפייה מניחים תלוליות של נוטלה בעזרת כף, מכניסים להקפאה כשעה אפר גם לילה.

 

בקערה מניחים חמאה רכה , סוכר לבן וסוכר חום , מערבבים עם כף עץ היטב עד מרקם של קרם. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב היטב עד מרקם אחיד, זה לוקח מספר דקות.

מוסיפים לבלילה קמח, אבקת סודה לשתייה, קורנפלור ומלח, מערבבים היטב בעזרת הכף , עד קבלת בצק אחיד ודביק.

מוסיפים לבצק את השוקולד צ’יפס , מערבבים עד להטמעה של השוקולד בבצק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים לקירור שעה במקרר.

 

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לאחר קירור מוציאים את הבצק מהמקרר.

מחלקים את הבצק ל-16 כדורים, לוקחים כדור אחד, משטחים ל”פיתה” מניחים על כף היד ובמרכז מניחים עיגול נוטלה קפוא.  סוגרים את הקצוות של הבצק כך שהנוטלה תהיה מוסתרת בפנים. מגלגלים את הבצק לכדור עגולה ומניחים על מגש האפייה.

כך ממשיכים עם שאר הבצק, את הכדורים מניחים במרווחים מכיוון שהעוגייה מתרחבת.

אופים את העוגיות כ-12 דקות.

מוציאים את העוגיות ומצננים לפחות 15 דקות. מעבירים את העוגיות לקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

 

 

העוגיות המשודרגות לבצק חום