fbpx

עוגת תפוזים הפוכה

18 פברואר 2024 מאת עדי קלינגהופר

עוגת תפוזים הפוכה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

 

לשכבת התפוזים-

5 תפוזים

300 גרם מים

300 גרם סוכר

 

לבלילה-

250 גרם סוכר

4 ביצים

150 מ"ל שמן קנולה

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

250 גרם קמח

קורט מלח

גרידת תפוז מתפוז שלם

 

אופן ההכנה-

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

מתחילים עם שכבת התפוזים.

פורסים עם סכין טובה 2 תפוזים לשכבה דקה יכולים.

את 3 התפוזים שנשארו חוצים ל-2 וכל חצי פורסים לפרוסות דקות.

בקלחת רחבה מניחים סוכר ומים, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה, לאחר בעבוע קל מוסיפים את פרוסות התפוזים, מנמיכים את הלבה ומבשלים  עוד כ-10 דקות נוספות.

מוציאים את פרוסות התפוזים לצלחת אפשר להיעזר במלקחיים בעדינות. את מי הסוכר שומרים להמשך העוגה.

 

ממשיכים אל בלילת העוגה-

בקערה מניחים סוכר וגרידת תפוז, מערבבים קלות.

מוסיפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, קורט מלח לא לשכוח, טורפים הכל עד בלילה חלקה ואחידה.

 

שלב הרכבת העוגה-

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, בתחתית ובדפנות.

מתחילים להניח את פרוסות התפוז שורה אחרי שורה. שורה ראשונה  יהיו פרוסות התפוז השלמות ובביניים יהיו חצאי התפוז.

יכול להיות שישארו לכם תפוזים שלא היה בהם שימוש אפשר לקשט איתם את העוגה לאחר מכן.

 

כאשר כל התחתית מרופדת בפרוסות תפוז מוזגים בזהירות את הבלילה ומכניסים לאפייה כ- 50 דקות או עד הזהבה מלאה, כאשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה מהתנור מחכים חמש דקות ולאחר מכן הופכים בזהירות על צלחת.

מרימים את התבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה.

את החלק העליון של העוגה עם פרוסות התפוז מברישים במי הסוכר ששמרנו.

מצננים מעט ומגישים (:

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך כ-  3 ימים.

[js-disqus]