fbpx

עוגת שכבות שוקולד

19 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

אני מאוד אוהבת עוגות ראווה, עוגות שעושות וואו! אבל אני הכי אוהבת כאלה שעושות וואו והן באמת לא כאלה מסובכות, אני רוצה שתראו שזה לא באמת מפחיד וכל אחד יכול.

הרי מי לא הכין בבית עוגת טורט או קרם שוקולד? רובכם הכינו אני בטוחה. זה בסך הכל מה שהעוגה הזאת דורשת אהה ועוד קצת סבלנות עם הטורט , תקפידו על קירור מלא.

העוגה הזאת מורכבת משכבות של טורט שוקולד, סירופ סוכר (תורם לעסיסיות), גנאש שוקולד מוקצף וקישוטים של פירות טריים או שוקולדים שאתם אוהבים.

העגה מתאימה לימי הולדת , חגים ואירועים מיוחדים , עוגה מרשימה וטעימה.

 

עוגת שכבות שוקולד (רינג קוטר 22):

 

לטורט שוקולד:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

10 גרם אבקת אפייה

4 כפות קקאו גדושות

קורט מלח

 

לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

350 מ”ל שמנת מתוקה

 

לסירופ סוכר:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

לקישוט:

פירות טריים

קישוטי שוקולד כגון: מקרונים , שוקולד מסולסל , מקופלת .

 

 

אופן הכנה:

 

מתחילים עם הקרם שוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ו- 200 מ”ל שמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וגנאש חלק ואחיד. מכניסים לקירור מלא לפחות 3 שעות .

 

ממשיכים עם הטורט שוקולד: את העוגה אופים ב-2 תבניות בקוטר 22 או תבנית אחת ולאחר מכן חוצים ל-2.

מרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים ומחממים תנור ל 170 מעלות.

מפרידים את הביצים , את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ואת החלמונים מניחים בקערית קטנה. מרכיבים וו בלון למיקסר ומקציפים את החלבונים, כאשר נוצר קצף לבנבנן מוסיפים את הסוכר וממשיכים להצקיף עד קציפה יציבה, כאשר הקצף יציב מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף. לאחר איחוד החלמונים והחלבונים מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים לקציפה את הקמח , קקאו ואבקת האפייה, מקפלים לקציפה בעדינות ממש כדי לא להפיל אותה. מוזגים את הבלילה ל2 תבניות או לתבנית אחת. אם מזגתם ל-2 תבניות אופים את הטורט כ-20 דקות, תכניסו קיסם אם הוא יצא עם פירורים לחים העוגה מוכנה. אם אם מזגתם את הבלילה לתבנית אחת זמן האפייה יהיה ארוך יותר, תבדקו ת העוגה אחרי 35 דקות, אם קיסם יוצא עם פירורים לחים העוגה מוכנה.

אחרי שהעוגות יצאו מהתנור מצננים אותן ומוציאים מהתבנית, מניחים על נייר אפייה , שם הן יחכו להרכבה.

 

חוזרים לקרם שוקולד: אחרי קירור מלא של הקרם שוקולד הגיע רגע ההקצפה. מניחים את הגנאש בקערת מיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה שנשארה ( 150 מ”ל) ומקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר עגול חלק ושומרים במקרר.

 

מכינים את הסירופ סוכר: בקלחת קטנה מניחים סוכר ומים, מביאים לרתיחה וביעבוע קל ומורידים מהגז.

 

הרכבת העוגה: אם אפיתם את הטורט בתבנית אחת זה הזמן לחצות את העוגל- 2 חלקים שווים .

מניחים חלק שכבת טורט אחת על צלחת הגשה, מספיגים במעט מי סוכר בעזרת מברשת או בעזרת כף.

מזלפים את הגנאש המוקצף על פני הטורט, מניחים מעל את שכבת הטורט השנייה, מספיגים במי סוכר ומזלפים שוב על פני הטורט.

זה הזמן לקשט כפי שאתם רוצים ואוהבים, אני מכורה לפירות יער ולכן זה היה הקישוט שלי אבל אתם יכולים לעוף עם הדימיון.

את העוגה שומרים בקירור.

[js-disqus]