fbpx

עוגת דבש וקוקוס של רולדין

19 ספטמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת דבש וקוקוס של רולדין: ( 2 תבניות אינגליש קייק 20 ס"מ)

 

לבסיס-

250 גרם קמח

165 גרם סוכר

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט קינמון

93 גרם דבש

155 גרם שמן קנולה

124 גרם ביצים

124 גרם מים

 

למלית קוקוס –

 

קרם פטיסייר-

160 גרם סוכר

456 גרם חלב

195 גרם שמנת מתוקה

52 גרם קמח תפוחי אדמה

130 גרם חלמון

 

לקוקוס-

40 גרם חמאה

200 גרם שמנת מתוקה

200 גרם קוקוס

200 גרם חלב מרוכז

70 גרם קורנפלור

וניל

100 גרם שוקולד לבן

 

 

לציפוי –

100 גרם שמן קנולה

200 גרם שוקולד לבן

קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם מלית הקוקוס כמה שעות קודם.

לקרם פטיסייר – מניחים בסיר סוכר, חלב, שמנת מתוקה, קורנפלור, וניל וחלמונים, טורפים הכל היטב ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדדת, חשוב מאוד לטרוף כל הזמן. כאשר הקרם מסמיך ומופיעה בועה ראשונה מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.

 

ממשיכים לקוקוס- בסיר מניחים חמאה, שמנת מתוקה, קוקוס, חלב מרוכז, קורנפלור, וניל, מבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד הסמכה.

מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן, מערבבים עד המסה מלאה ואיחוד.

אל הסיר מוסיפים 200 גרם מקרם הפטיסייר שהכנו, מערבבים היטב ומניחים להתייצבות במקרר.

 

מחממים תנור ל- 160 מעלות מצב סטטי ו -ממשיכים אל בסיס העוגה – בקערה מניחים ביצים, סוכר, שמן ודבש , טורפים היטב. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון ומים, טורפים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים.

 

משמנים תבנית אינגליש קייק, מוזגים 2/3 בלילה מגובה התבנית. מעבירים את מלית הקוקוס לשקית שילוף ומזלפים במרכז העוגה את המלית.

בעזרת סכין משיישים את המלית , מערבבים מעט ומכניסים לאפייה כ- 35 עד 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים את העוגות מאפייה ומקררים, מומלץ להקפיא כ- 5 שעות.

 

מכינים את הציפוי- מניחים בקערה שמן ושוקולד לבן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מעבירים את השוקולד לכלי רחב ושטוח.

מוציאים את העוגה מחלצים מהתבנית ומצפים את החלק העליון של העוגה. מפזרים מעל קוקוס טחון, מניחים לייצוב מספר דקות ומגישים.

 

[js-disqus]