fbpx

קרפ צרפתי

15 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

לפעמים יש בקרים שאין לי כוח להשקיע בארוחה, יש כל מיני פתרונות זריזים ומהירים.

אבל הפתרון הכי שווה הוא קרפ צרפתי אמיתי , הכי קל שיש והכי לא דורש מאמץ.

5 מרכיבים והכל בקערה אחת, תוסיפו ממרחים ומילויים שאתם אוהבים , אפשר גם מלוחים!

 

קרפ צרפתי ( 9 יחידות ):

 

2 ביצים

310 מ”ל חלב ( ¼1 כוסות )

30 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

125 גרם קמח ( 1 כוס פחות 2 כפות )

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים ביצים וחלב, טורפים היטב.

מוסיפים את הסוכר והחמאה טורפים שוב עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את הקמח , טורפים עד בלילה חלקה ונוזלית ללא גושים ( אפשר להיעזר בבלנדר מוט לקבלת בלילה חלקה ).

את הבלילה מעבירים דרך מסננת אל מד ליטר או קערה כדי לבדוק שאין גושים בבלילה.

 

מחממים מחבת רחבה בקוטר 24 או מחבת קרפים, משמנים ממש מעט עם חמאה.

 

מוזגים בזהירות חצי כוס מהבלילה אל המחבת החמה, מטים את הבלילה לצדדים כך שכל המחבת תהיה עם שכבה אחידה של בלילה ( אפשר להיעזר בגב של מצקת ), מטגנים את הקרפ כדקה מכל צד או עד מעט הזהבה.

 

הקרפים נשמרים היטב ביום הכנתם או במקפיא.