fbpx

רולדה קצפת נוסטלגית

14 מרץ 2024 מאת עדי קלינגהופר

רולדה קצפת נוסטלגית ( יוצאת רולדה אחת בתבנית תנור )

 

לרולדה וניל-

4 ביצים

80 גרם סוכר

3 כפות שמן קנולה

100 גרם קמח

1/2 כפית א. אפייה

קורט מלח

תמצית/ מחית וניל

 

צנצנת ריבת תות

 

לקצפת-

1 1/2 כוסות שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

3 כפות סוכר

1 חב' אינסטנט פודינג וניל

 

לקישוט –

200 מ"ל שמנת מוקצפת עם סוכר

תותים

 

אופן ההכנה-

 

מתחילים עם הרולדה-

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מקציפים מספר דקות עד קציפה תפוחה ובהירה.

תוך כדי קציפה מוסיפים את השמן ווניל וממשיכים להקציף. מנפים אל הבלילה את הקמח, א. אפייה, מלח ומערבבים / מקפלים בעדינות עד בלילה אחידה ללא גושים.

 

 

 

את הבלילה מוזגים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן היטב כדי למנוע הידבקות של הבלילה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה ומכניסים לאפייה למשך 13 דקות או עד מעט הזהבה.

 

מוציאים מאפייה מניחים מעל הטורט האפוי נייר אפייה והופכים על משטח עבודה.

 

מסירים בעדינות את נייר האפייה העליון ומגלגלים את הרולדה כאשר היא חמה, מניחים אותה מגולגלת לצינון בטמפרטורת החדר לפחות כחצי שעה.

 

לאחר צינון מלא של הרולדה מכינים את הקצפת – בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר ומקציפים עד קצפת יציבה.

 

שלב ההרכבה-

פורסים את הרולדה שהצטננה בצד.

מורחים על שטח כל הרולדה ריבת תות בשכבה אחידה ודקה. מעל ריבת התות מורחים את הקצפת ומשטחים.

ולאחר מכן מגלגלים בזהירות , נעזרים בנייר אפייה. את הרולדה מניחים על גבי קרש או משטח ישר ומעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות ( אפשר לקצר תהליכים בהקפאה ).

מוציאים מקירור, מקשטים בקצפת ותותים ומגישים.

 

העוגה במיטבה ביומיים הראשונים בקופסא אטומה במקרר.

[js-disqus]