fbpx

הקובנה של אתי

27 דצמבר 2023 מאת עדי קלינגהופר

הקובנה של אתי ( 2 תבניות סיר ג׳חנון קוטר 22 ):

 

לבצק –

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

7 כפות סוכר

560 מ״ל מים פושרים

1 כף מלח

 

150-100 גרם חמאה/ מרגרינה רכה מאוד

 

אופן ההכנה-

 

תחילה מוציאים את החמאה מהמקרר ומניחים על השיש על לריכוך.

 

מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, קמח, שמרים, סוכר, מים ומלח, מחברים וו לישה  ולשים עד בצק אחיד וגמיש במשך כ-10 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד התפחה.

לאחר מכן מורידים את האוויר ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.

לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-10 חלקים שווים.

מכסים את הבצק שלא יתייבש ונותנים לו מנוחה של 15-20 דקות.

משמנים ידיים עם שמן, לוקחים חתיכה של בצק ומשטחים עם הידיים לאט ובזהירות.

ממשיכים לפתוח את הבצק עם הידיים, ניתן להיעזר גם במערות. פותחים עד קבלת יריעת בצק דקה.

לוקחים עם הידיים מהחמאה הרכה ומורחים מעל הבצק בשכבה אחידה.

מקפלים שלישי מהבצק ומעליו את השליש השני.

את המלבן שקיבלנו משטחים מעט עם הידיים ומתחילים לגלגל למעין רולדה.

את הבצק מניחים בתוך התבנית המשומנת.

 

כך חוזרים עם שאר חתיכות הבצק ומסדרים בתבנית, מכסים ומניחים להתפחה כחצי שעה.

לאחר התפחה קצרה אופים את הקובנה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, טורבו. כ-45 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

מוציאים מהתנור מניחים לצינון קל של 20 דקות.

הופכים על צלחת הגשה ומגישים לצד מטבלים, ביצים קשות, סלט וכו׳.

[js-disqus]