fbpx

עוגת שמרים במילוי בראוניז מדהים

13 יולי 2023 מאת עדי קלינגהופר

עוגת שמרים במילוי בראוניז מדהים ( 14 יחידות גדולות ).

 

לבצק שמרים-

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב

½4 כוסות קמח (630 גרם )

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

 

מילוי בראוניז-

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

170 גרם סוכר

2 ביצים

1 חלמון

90 גרם קקאו

80 גרם קמח

קורט קינמון ( לא חובה )

קורט מלח

 

*ביצה להברשה

 

מי סוכר – מרתיחים 1 כוס מים עם 1 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות נמוכה, מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר ביצים, חלב, וניל וחמאה. ממשיכים ללוש לפחות כ-7 דקות, מוסיפים לקראת הסוף מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

בינתיים מכינים את מלית הבראוניז – את המלית אני ממליצה להכין במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה.

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערת המיקסר או במעבד מזון מניחים את השוקולד והחמאה שהמסנו, מוסיפים סוכר, קקאו, קמח ומערבבים.

לבסוף מוסיפים את הביצים והחלמון, קורט מלח וקינמון, זהו המלית מוכנה. שומרים אותה בחוץ.

 

הרכבת העוגה –

מקמחים משטח עבודה, מניחים את הבצק שתפח על משטח העבודה, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים למלבן בעובי 1/2 מ"מ.

מעל הבצק נמרח את מלית הבראוניז , המלית היא מעט בצקית ולא הכי נוזלית ( לא להבהל זה מסתדר באפייה) אז כדי למנוע קריעה של הבצק עובדים בעדינות עם פלטה קטנה ואפשר גם בעזרת ידיים לשטח ולמרוח מעל הבצק כמה שאפשר.

את הבצק ניתן לגלג לרולדה ולפרוס לסינרולים או לפרוס לרצועות בעזרת גלגלת ולגלגל כל רצועה לסינרול.

 

משמנים בחמאה תבנית עגולה או סיר פלא ומניחים את השושנים עם מעט מרווח.

מניחים את הבצק להתפחה בטמפרטורת החדר כחצי שעה או עד התפחה מלאה.

 

בינתיים מחממים את התנור ל- 175 מעלות, סטטי.

 

לאחר התפחה מברישים את הבצק בביצה טרופה.

מכניסים את העוגה לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

מיד לאחר האפייה מברישים בנדיבות במי סוכר,  ממליצה אפילו מעט  למזוג (:  ומניחים לצינון להתייצבות לפחות כחצי שעה.

לאחר מכן ניתן להגיש כשזה מעט חמים.

 

את העוגה שומרים ( אם נשאר לכם משהו ) בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כ- 3 ימים.

 

 

[js-disqus]