עוגת תפוחים כשרה לפסח
עוגת תפוחים כשרה לפסח ( תבנית עגולה בקוטר 26 ):
לבלילה-
5 ביצים
½1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים / תפוזים
1/2 כוס שקדים טחונים
1 כוס קמח מצה
1 חב' אבקת אפייה
קורט קינמון
3 תפוחים ירוקים קלופים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 165 מעלות, מצב סטטי.
מתחילים עם התפוחים- קולפים את התפוחים , פורסים את התפוחים לפרוסות דקות, ניתן לחצות את הפרוסות כך שיהיה יותר קטנות.
בקערת המיקסר מניחים ביצים, סוכר , מחברים וו בלון ומקצפים עד קציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים בזרם דק את השמן ולאחר מכן את המים/ תפוזים.
עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים, קמח מצה, אבקת אפייה וקינמון, מקפלים עד בלילה אחידה ללא גושים.
אל הבלילה מוסיפים את התפוחים ומקפלים היטב כך שכל התפוחים יהיו מצופים.
מעבירים את הבלילה אל תבנית משומנת היטב ומכניסים לאפייה כ- 45 עד 50 דקות.
נקבל חלק עליון זהוב מאוד, חשוב לבדוק עם קיסם שהעוגה אפויה.
מוציאים מאפייה, מצננים כשעתיים להתייצבות, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
[js-disqus]