עוגת שקדים וקוקוס כשרה לפסח
עוגת שקדים וקוקוס כשרה לפסח ( תבנית עגולה קוטר 24):
4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן קנולה
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם קוקוס טחון
גרידת תפוז מתפוז אחד
קורט מלח
50 גרם שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות, סטטי.
בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן בזרם דק ומקציפים עד איחוד.
עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים את השקדים הטחונים והקוקוס, קורט מלח מערבבים עד בלילה אחידה.
מעבירים את העוגה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, משטחים את החלק העליון בעזרת גב של כף או פלטה קטנה, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 30דקות או עד הזהבה מלאה של העוגה.
מוציאים לצינון, מפדרים באבקת סוכר מחכים שהעוגה תתקרר ומגישים.
העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים.
[js-disqus]