ספנקופיטה – מאפה תרד וגבינות יווני
כמה דברים לפני שמתחילים-
הגבינות במאפה הן מאוד מלוחות לכן אין צורך להוסיף מלח. ניתן להוסיף מעט פלפל שחור.
אם אם פחות בעניין של מאפה מלוח ניתן להוסיף למלית הגבינה כף דבש ( כן , כן!) זה משדרג מאוד.
את המאפה ניתן להכין גם בתבנית עגולה.
ניתן להוסיף עוד גבינות לבלילה כמו מוצרלה, עיזים.
ספנקופיטה – מאפה תרד וגבינות יווני ( תבנית 25*35 ):
10 יח' דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
למלית גבינות:
500 גרם עלי תרד שטופים ויבשים
200 גרם גבינת חמד של פיראוס 16%
200 גרם גבינת פטה של פיראוס 5%
2 ביצים
2 בצלים ירוקים
1/3 כוס שמן זית להברשה
ביצה להברשה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות .
מתחילים עם מלית הגבינה- חותכים גס תרד טרי ובצל ירוק ומניחים בקערה , אל הקערה מפוררים גבינת פטה, ואת גבינת החמד חותכים עם הידיים לחתיכות קטנות.
מוסיפים ביצים ומערבבים היטב בעזרת כף או מזלג, אפשר להיעזר גם בידיים. חשוב שהבלילה תהיה מעורבבת היטב.
ועכשיו עוברים להרכבה – מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומזלפים מעט שמן זית ומברישים. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של שמן זית וכך חוזרים עם עוד 3 דפים ( סה"כ 5 דפים ).
מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה והתרד, משטחים עם כף.
ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של שמן זית וכך חוזרים עם עוד 4 דפים נוספים ( סה"כ 5 דפים ).
בחלק העליון מברישים עם מעט שמן זית ולאחר מכן עם ביצה טרופה. מפזרים שומשום ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים בזהירות! לאחר האפייה נפרוס שוב לכן אין צורך לדאוג.
מכניסים את המאפה לאפייה במשך כשעה או עד הזהבה עמוקה.
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ- 20 דקות. לאחר מכן ניתן לפרוס ולאכול!
המאפה נשמר בקופסא אטומה במקרר במשך יומיים, ניתן לחמם מעט בתנור לפני האכילה.
פרסום ממומן בשיתוף "תנובה".
[js-disqus]